Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Stephenas Hawkingas: ateiviai su mumis gali pasielgti kaip europiečiai, atklydę į Ameriką ir nebuvę draugiški vietiniams

Profesorius Stephenas Hawkingas sako, kad žmonės kolonizuos Marsą. Tačiau tai nutiks dar ne tuoj pat.
Stephenas Hawkingas
Stephenas Hawkingas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš manau, kad mes galų gale įrengsime Marse ir kitose Saulės sistemos planetose savimi gebančias pasirūpinti ir išgyventi kolonijas. Tačiau tai nutiks dar ne per ateinančius 100 metų“, – sako jis.

Garsusis fizikas, iššifravęs kai kurias didžiausias pasaulio paslaptis, mano, kad žmogui būtina pasklisti po Visatą tuo atveju, jei Žemės planetai grėstų sunaikinimo pavojus, rašo dailymail.co.uk. Mokslininko nuomone, katastrofa, tokia kaip branduolinis karas ar globalinis atšilimas, Žemę sunaikins per artimiausią tūkstantį metų.

Manoma, kad iš Saulės sistemos planetų būtent Marsas gali tapti alternatyva Žemei. Kosmoso agentūros ruošiasi žmogaus pilotuojamoms misijoms į Raudonąją planetą, bet, greičiausiai, pirmoji tokia misija bus įvykdyta tik po kelių dešimtmečių.

Apytikriais skaičiavimais, kelionė į Marsą ir atgal turėtų trukti apie 450 dienų.

„Aš esu optimistas ir manau, kad mokslo ir technologijų progresas leis žmonėms pasklisti ir už Saulės sistemos ribų“, – sako S.Hawkingas.

Tuo tarpu, jei pavyktų kur nors visatoje atrasti protingas būtybes, tai taptų didžiausiu moksliniu atradimu per visą žmonijos istoriją, tikina profesorius. Vis dėlto jis perspėja, kad derėtų vengti kontaktų su nežemiškomis gyvybės formomis.

„Jei ateiviai nuspręs mus aplankyti, šis įvykis gali būti panašus į tai, kaip europiečiai atvyko į Ameriką ir nebuvo draugiški su vietiniais“, – įspėja fizikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje