-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomijoje butelis seniausio pasaulyje šampano parduotas aukcione už rekordinę sumą

Butelis seniausio pasaulyje šampano penktadienį buvo parduotas aukcione už rekordinę 30 tūkst. eurų sumą; aukcionas surengtas netoli tos vietos, kur Baltijos jūros dugne buvo aptiktas senovėje nuskendęs laivas.
Antikvarinio šampano butelis buvo parduotas už rekordinę sumą.
Antikvarinio šampano butelis buvo parduotas už rekordinę sumą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Butelis „Veuve Clicquot“ šampano, kuriam beveik 200 metai, yra dalis „lobio“, 2010 metų liepą aptikto 1825–1830 metų laikotarpiu nuskendusiame laive netoli Alandų salyno.

Kitas butelis šampano, pagamintas nebeegzistuojančiuose Juglaro vyndarystės namuose ir rastas tame pačiame laive, buvo parduotas už 24 tūkst. eurų.

„Pirkėjas buvo iš Azijos; jis nupirko abu butelius“, – sakė Samantha Compono, vyno aukcionų firmos „Acker Merrall & Condit“ atstovė.

Pasak jos, ankstesnis rekordas buvo pasiektas 2008 metais, kai butelis 1959 metų šampano „Dom Perignon Rose“ buvo parduotas už 40 tūkst. dolerių (27 600 eurų).

Aukcione buvo pardavinėjama dar daugiau kaip 40 ypatingo vyno butelių iš „Veuve Clicquot“ rūsių; už kiekvieną mokėta daugiau kaip po tūkstantį eurų.

Vis dėlto tikėtasi daugiau – pagal optimistiškiausią scenarijų, šampano eksperto Richardo Juhlino nuomone, du senovinio šampano buteliai turėjo būti nupirkti bent po 100 tūkst. eurų kiekvienas.

Vietinė Alandų vyriausybė sakė gautą pelną skirsianti labdarai, taip pat Baltijos jūros aplinkai saugoti, jūrų archeologijai, laivininkystės istorijai.

Beje, anot S.Compono, šampanas iš nuskendusio laivo nėra apskritai brangiausias vynas, o tik brangiausias iš aukcionuose parduodamų. Viešbutyje „Ritz-Carlton“ Maskvoje 1907 metų butelis šampano „Heidsieck“ kainuoja 275 tūkst. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius