-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sušių užsakymus išvežiodavęs kaunietis japonišku gardėsiu vaišindavo benamius

Į jūros dumblį įvyniotą azijietiškos virtuvės pasididžiavimą kramsnojantis benamis – retas reiškinys. Tačiau kaunietė Jekaterina pastaruoju metu tokį vaizdą regėjo keturis kartus. Moteris užsibrėžė tikslą surasti vaikiną, kuris Kauno benamius vaišina sušiais. „Noriu padėkoti tam jaunuoliui, kuris nelieka abejingas kitiems. Daugiau tokių žmonių, ir pasaulis būtų šviesesnis“, – teigė kaunietė.
Kaune duris atvėrė naujas greito maisto restoranas prekiaujantis sušiais
Sušiai restorano virtuvėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jekaterina prisipažino ne iškart suvokusi, kas vyksta. Vienos maistą į namus tiekiančios įmonės logotipais apklijuotas automobilis tiesiog sustodavo prie dienas gatvėje leidžiančių žmonių ir paduodavo jiems dėžutę su japoniškais gardėsiais. Į ranką įspausdavo dar ir keletą eurų.

Pasidarė įdomu, kaip tie benamiai gali sau leisti užsisakyti sušių. Tad kartą iš smalsumo sustojau ir vieną pakalbinau.

„Pasidarė įdomu, kaip tie benamiai gali sau leisti užsisakyti sušių. Tad kartą iš smalsumo sustojau ir vieną pakalbinau. Juozuku prisistatęs vyras ėmė pasakoti apie tai, kaip vieną dieną jį, beieškantį butelių, tiesiog gatvėje susistabdė ir užkalbino vaikinas.

Sužinojęs, kad Juozukas ieško to, ką galėtų parduoti ir nusipirkti valgyti, jaunuolis nuėjo iki mašinos ir atnešė dėžę. Palinkėjęs „skanaus“ bei įbrukęs penkis eurus, pasišalino. Užkalbintas benamis teigė buvęs labai nustebintas. Tačiau vėliau su likimo broliais išsikalbėjęs suprato, kad ne jis vienas buvo vaišinamas tais keistais, anot jo, azijietiškais patiekalais“, – istoriją papasakojo Jekaterina.

Norėdama padėkoti pagalbos ranką benamiams ištiesusiam vaikinui, ji leidosi į jo paieškas. Kadangi ant automobilio, kuriuo prie gatvės gyventojų sustodavo geradarys, buvo kavinės „Sushi Box“ pavadinimas, moteris susisiekė su šios maitinimo įstaigos atstovais.

„Kiek buvau pati mačiusi ir girdėjusi iš kitų pasakojimų, vaikinas buvo aukštas ir šviesus. Nusprendžiau užsisakyti sušių į namus. Tačiau juos man atvežė ne jis. Paskambinusi į įmonę sužinojau, kad vaikinas nebedirba „Sushi Box” nuo lapkričio 3 dienos. Gaila, nežinau, kaip surasti tą žmogų ir padėkoti jam už gerumą“, – tikino Jekaterina.

Nuo balandžio mėnesio sušius gaminančios „Sushi Box“ gamybos vadovas Artūras Stankevičius patikino, kad aukštas ir šviesus vaikinas išties dirbo įmonėje užsakymus išvežiojančiu vairuotoju. Buvusio darbuotojo, kuris nuo antradienio išėjo iš darbo, vardas – Valius S.

„Mes jokios akcijos kaip įmonė neorganizavome, tad tai turėjo būti Valiaus asmeninė iniciatyva“, – patikino A.Stankevičius.

Vaikinas, anot gamybos vadovo, „Sushi Box“ išdirbo keletą mėnesių.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Užeiga „Broliai Juodvarniai“ prie kurios buvo vaišinami benamiai
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Užeiga „Broliai Juodvarniai“, prie kurios buvo vaišinami benamiai

15min.lt žurnalistei pavyko susisiekti ir su pačiu Valiumi S. Vaikinas nesutiko viešinti savo pavardės ar nuotraukos, tik papasakojo, kodėl ėmėsi iniciatyvos dovanoti elgetoms egzotiško maisto.

Tiesiog darau tai, kas atrodo teisinga. Keista, kad tai kažkas pastebėjo. Juk elgiausi taip, kaip visada.

„Padėti sunkiau gyvenančiam – mano pareiga. Jei galiu, padedu. Man tų likimo nuskriaustų žmonių gaila. Važiuoju pro šalį, pamatau kokį ir sustoju. Tiesiog darau tai, kas atrodo teisinga. Keista, kad tai kažkas pastebėjo. Juk elgiausi taip, kaip visada. Nesijaučiu kažkokiu geradariu“, – patikino vaikinas.

Valiaus vaišes skanavo daugiau nei dešimt benamių. Visi jie, anot pašnekovo, liko nustebę įteikta dovana. Kai kurie net apsiverkė. Kitą dieną ne vienas sutiktas su Valiumi jau sveikinosi kaip su geriausiu draugu. Dažniausiai apdovanojami buvo Šilainių rajone laiką leidžiantys benamiai.

„Per dieną, kaip darbuotojas, perpus pigiau galėdavau įsigyti vieną sušių rinkinį. Išrinkdavau geresnius, kainuojančius daugiau nei 5 eurus. Kam juos atiduoti, nesirinkdavau, tiesiog sustodavau prie pirmo sutikto asmens. Pavyzdžiui, Šilainiuose prie „Juodvarnio“ užeigos dažnai jie renkasi. Ar man kas nors padėtų sunkią akimirką? Nežinau. Tikriausiai, kad ne. Lietuviai gana savanaudiški žmonės“, – tvirtino Valius.

Iš darbo šią savaitę išėjęs 26 metų vaikinas jau kraunasi lagaminus: žada laimę bandyti užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius