-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos sosto įpėdinės sužadėtiniui persodintas tėvo inkstas

Švedijos sosto įpėdinės Viktorijos sužadėtiniui Danielui Westlingui trečiadienį Stokholme buvo atlikta sėkminga inksto persodinimo operacija, sakoma karališkojo dvaro pranešime.
Princesė Victoria
Princesė Victoria / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Inkstai

„Danieliui Westlingui šiandien buvo atlikta inksto transplantacija. Jos priežastis – įgimta, tačiau nepaveldėta liga, dėl kurios sutriko inkstų veikla“, – nurodė dvaras.

35 metų D.Westlingas, kuriam priklauso keletas Stokholme veikiančių sporto klubų, 2010 metų birželį turėtų susituokti su karaliaus Karolio XVI Gustavo ir karalienės Silvijos 31 metų dukra Viktorija. Apie jų sužadėtuves buvo paskelbta vasarį.

Apie D.Westlingo ligą viešai nebuvo skelbiama iki trečiadienį išleisto pranešimo. Vyrui buvo persodintas inkstas, kurio donoru tapo jo tėvas Olle Westlingas.

„Operacija šiandien buvo atlikta kaip planuota, be komplikacijų. Tiek donoras, tiek recipientas jaučiasi gerai“, – nurodė karališkasis dvaras.

D.Westlingas su princese susipažino 2002 metais, kai ji pradėjo lankyti vieną jo valdomam tinklui priklausantį sporto klubą. Šiam verslininkui Stokholme priklauso du prabangūs sporto centrai, skirti rinktiniams klientams, taip pat keletas kitų aukštos klasės sporto klubų.

Apie D.Westlando operaciją buvo paskelbta, kai Viktorija pradėjo penkias dienas truksiančią kelionę po Danijai priklausančią Grenlandiją, kurioje taip pat dalyvauja Danijos ir Norvegijos sosto įpėdiniai – princai Frederikas ir Haakonas.

Šia kelione siekiama atkreipti tarptautinės bendruomenės dėmesį į klimato kaitos padarinius Arktyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius