Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveiki atvykę į... „Zombilendą“

Praėjus šešeriems metams po to, kai 2005-aisiais Naująjį Orleaną nusiaubė pražūtingas uraganas „Katrina“, miestas atrodo akivaizdžiai atsigavęs. Tačiau neseniai publikuotos nuotraukos, kuriose užfiksuotas po uragano visiškai apleistas atrakcionų parkas, virtęs vaiduoklių miestu, primena, kokio masto tragediją išgyveno šis miestas.
Apleistas atrakcionų parkas
Apleistas atrakcionų parkas

Kadaise gyvas ir džiaugsmingas, atrakcionų parkas „Six Flags“ šiandien žmones pasitinka niūrus ir negyvas. Prie pat įėjimo į parką įžengti išdrįsusius lankytojus pasitinka užrašas, sveikinantis atvykus į „Zombilendą“ – labai taiklus pavadinimas klaikiam ir šiuo metu visiškai apleistam parkui.

Apleisto atrakcionų parko nuotraukas rasite čia.

Nuotraukos, nufotografuotos per pastaruosius šešerius metus, atskleidžia beveik poapokaliptinį vaizdą.

Netoli įėjimo į parką guli sudaužyta milžiniška klouno galva. Nuotraukose taip pat matyti, kad didžioji dalis amerikietiškų kalnelių palikta piktžolių savivalei.

Kai Naująjį Orleaną užklupo viską niokojantis potvynis, atrakcionų parkas „Six Flags“ netrukus atsidūrė po maždaug dviejų metrų aukščio vandens sluoksniu. Toks kiekis vandens čia išsilaikė bemaž mėnesį.

Jūros ir upės vandens kombinacija išgraužė didžiąją dalį amerikietiškų kalnelių konstrukcijos. Vanduo nebepataisomai sugadino parke buvusią infrastruktūrą. Pranešama, kad prieš šešerius metus ištikusi gamtos stichija visiškai sunaikino apie 80 proc. pastatų.

Kadaise gyvas ir džiaugsmingas, atrakcionų parkas „Six Flags“ šiandien žmones pasitinka niūrus ir negyvas.Išsaugoti pavyko tik vieną atrakcioną – „Batmanas: pasivažinėjimas“. Taip nutiko todėl, kad šio atrakciono platforma buvo kiek aukščiau, nei potvynio vanduo.

Praūžus „Katrinai“, keletą mėnesių vyravo įvairūs gandai. Vieni iš jų skelbė, kad „Six Flags“ dar 2006 ar 2007 metais atidarys atnaujiną atrakcionų parką. Pinigų tam tikėtasi gauti iš draudimo išmokų.

Tačiau 2006 metais „Six Flags“ paskelbė, kad atrakcionų parkas „patyrė įspūdingus nuostolius“ ir kad siekia nutraukti 75-eriems metams su Naujuoju Orleanu sudarytą nuomos sutartį. Teigta, kad draudikai nemokėjo pakankamai pinigų, kad parkas galėtų būti atstatytas.

Praėjus metams po gamtos stichijos, įmonė pasiėmė iš parko vienintelį nesugadintą atrakcioną ir jį renovavo. Praėjus dvejiems metams, „Batman: pasivažinėjimas“ pervadintas „Goliaht“ ir pradėjo veikti „Six Flags Fiesta Texas“ San Antonio mieste.

Nuo to laiko kalbėta dar apie kelis planus, kaip būtų galima atgaivinti parką. 2008-aisiais paskelbtas 70 mln. JAV dolerių vertės pasiūlymas, kuriuo norėta perimti nuomos sutartį ir padvigubinti atrakcionų skaičių iki 60-ies bei įkurti vandens parką. 2009 metais atskleisti planai, anot kurių, bendradarbiaujant kartu su „Nickelodeon“ bus bandoma sukurti didžiausią bendrovės teminį parką, kuriame būtų įdarbinta 600 žmonių.

Vis dėlto 165 mln. JAV dolerių projekto įgyvendinti nepavyko. Pasak naujausių pranešimų, „Southern Star Amusement“ šių metų sausį pareiškė ketinimus atrakcionų parką atnaujinti kartu su miesto tarybos pagalba.

Tačiau iki kol tai įvyks, „Six Flags“ liks vaiduokliškas priminimas apie uragano „Katrina“ padarytos žalos mastą.

„Katrina“ JAV pakrantę netoli Naujojo Orleano 2005 metų rugpjūčio 29 dieną pasiekė kaip trečios kategorijos uraganas, kurio neatlaikė prastai pastatyti pylimai aplink miestą. Kilęs potvynis sugriovė dešimtis tūkstančių namų ir pareikalavo beveik 1,5 tūkst. žmonių gyvybių. 

VIDEO: Abandoned Six Flags New Orleans Tour

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius