-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventėje „Pirties diena“ – galimybė nusiprausti purvu

Šeštadienį Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje, Dvaro pirties kieme surengta „Pirties diena“. Tradicija tapęs renginys vyko šeštą kartą.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ši šventė vyksta jau ne pirmus metus. Pirties entuziastai suteikia galimybę žmonėms nemokamai paragauti tikros sveikos prities. Sužinoti, kaip vanotis, kaip vantą surišti, ką veikti pirtyje ir koks mikroklimatas turi būti pirtyje, kad žmogus gerai jaustųsi ir išeitų sveikesnis. Todėl pas mus nėra alkoholio, nėra pirčių, kur 100 laipsnių“, – sakė renginio organizatorė Vereta Rupeikaitė. 

Nemokamo renginio metu lankytojai galėjo ne tik išmėginti įvairias pirtis, bet ir įgyti patirties. Savo srities profesionalai vedė vanojimo, vantų rišimo ir kitas pamokas. 

VIDEO: Šventėje „Pirties diena“ – galimybė nusiprausti purvu

Nors lauke kaip reikiant kaitino saulė, o termometro rodyklė pavėsyje rodė 26 laipsnius šilumos, pirtininkų netrūko. Išėję iš pirties žmonės galėjo atsigaivinti čia pat esančiame tvenkinyje ar šalia pratekančiame Pravienos upelyje.

„Gera diena, geras oras, daug žmonių. Pirtyje turi būti karšta, bet kai išeini iš pirties, tai atrodo, kad lauke vėsoka“, – paklaustas, ar ne per karšta diena pirčiai, sakė ką tik iš vanojimo pirties išėjęs vyras.

Viena smagiausių „Pirties dienos“ pramogų tapo iš Riauškos ežero išgauto sapropelio purvo procedūra. Sapropelis – dumblingos nuosėdos ar nuogulos, susidariusios gėlų ežerų, tvenkinių ar kūdrų dugne. Tai organinė medžiaga, joje yra organinių, biologiškai aktyvių medžiagų ir mikroelementų, kurios naudojamos sveikatinimo procedūroms SPA centruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius