Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailandiečių restoranas „Phun Kee Duck“: skonio receptoriams nuobodu nebus

Kalbant apie greitą maistą, dažniausiai į galvą ateina standartiniai pasirinkimai: picos, mėsainiai, kebabai, kartais sušiai. Neskamba labai įdomiai, tiesa? Kas kita yra „Phun Kee Duck“, restoranas, siūlantis išskirtinai tik Tailando virtuvę. Pažadas viliojantis – greitas, aštrus ir sveikas maistas. Privalėjome išbandyti.
„Phunk Kee Duck“ / Juliaus Kalinsko nuotr.
„Phunk Kee Duck“ / Juliaus Kalinsko nuotr.

„Phun Kee Duck“ galima rasti dviejuose miestuose – Kaune, Savanorių prospekte ir Vilniaus Pylimo gatvėje. Aplankėme Vilniuje esantį restoraną, duris atvėrusį prieš kiek daugiau nei pusmetį.

Užėjus pasitinka gana intymaus dydžio erdvė: trys staliukai ir keletas vietų prie baro. Tai iš anksto sufleruoja po restorano pavadinimu esantis užrašas take away – maisto čia pirmiausia ateinama užsisakyti ir jį išsinešti.

„Phunk Kee Duck“ / Juliaus Kalinsko nuotr.
„Phunk Kee Duck“ / Juliaus Kalinsko nuotr.

Su kolega atvykome vėlyvą popietę, tad kur prisėsti radome nesunkiai. Vis dėlto pietų metu laisvų kėdžių gali ir nelikti. Bet jei randate neužimtą vietą – sėskite nedvejodami.

Greitai ir asmeniškai

Meniu visai neseniai atnaujintas ir siūlo rinktis iš 17-os variantų: dvi sriubos ir keliolika ryžių bei makaronų patiekalų. Visas maistas ruošiamas vietoje, įskaitant sriubas ir padažus. Kaip tik todėl viską galima koreguoti pagal savo skonį: norite aštriau arba švelniau, be mėsos ir t.t.

„Phunk Kee Duck“ / Juliaus Kalinsko nuotr.
„Phunk Kee Duck“ / Juliaus Kalinsko nuotr.

Užsakymą priimantys darbuotojai jūsų atsiklaus, kokio aštrumo norite. Tik būkite sąžiningi – tikras tailandietiškas aštrumas yra tai, prie ko daugeliui reikia priprasti.

Meniu vegetariški pasirinkimai tik du, tačiau be mėsos galite užsisakyti beveik visus patiekalus. Vietoje jos gausite daugiau daržovių ir, jei norite, tofu sūrio.

Gamybos procesas čia labai greitas: gerai įkaitintoje wok keptuvėje mėsa su daržovėmis iškepa per minutę ar dvi, užmaišomas padažas, ir – paruošta. Luktelėti gali tekti nebent dėl kitų išalkusių žmonių.

Daug skonių vienoje lėkštėje

Išbandėme tris pasiūlymus: tradicinę tailandietišką siubą „Tom Yum“ su midijomis, krevetėmis ir vištiena, geltonąjį karį su karališkomis krevetėmis ir ryžių makaronais bei firminį restorano patiekalą – saldžią antieną su kiaušininiais makaronais.

Sriuba „Tom Yum“/ Juliaus Kalinsko nuotr.
Sriuba „Tom Yum“/ Juliaus Kalinsko nuotr.

Skonių kiekvienoje lėkštėje daug, bet visi gerai suderinti. Antiena buvo saldi, kaip ir žadėta, tačiau ne desertinio saldumo (tam labai padeda specifinė kinkanų rūgštelė), karis – lengvai aštrus su didelėmis krevetėmis. O štai sriuba jau nuo pirmųjų šaukštų priverčia giliau kvėpuoti – būtent tai, ko ir tikiesi iš Tailando virtuvės.

Tiesa, jei norisi daugiau ugnies, rekomenduojame išbandyti sriracha padažą – jis yra namų gamybos, kaip ir visi kiti. Bandėme ir su antiena, ir su kariu – tinka prie abiejų. Tik, draugiškas patarimas, dozuokite jį palengva.

„Phunk Kee Duck“ / Juliaus Kalinsko nuotr.
„Phunk Kee Duck“ / Juliaus Kalinsko nuotr.

Kaina ir įvertinimas

„Phun Kee Duck“ užpildo nišą, kuri Lietuvoje ilgą laiką buvo apleista: greitas, į vienos Rytų šalies virtuvę orientuotas maistas. Tai – vienas įdomesnių pasirinkimų norintiems skaniai ir greitai pavalgyti.

„Phunk Kee Duck“ / Juliaus Kalinsko nuotr.
„Phunk Kee Duck“ / Juliaus Kalinsko nuotr.

Daugelio patiekalų kainos svyruoja nuo 5,00 iki 6,90 Eur, išskiriant tik geltonąjį karį, kuris kainuoja 9,00 Eur. Pietų metu dienos pasiūlymą gausite už 4,10 Eur – sakytume, ypač konkurencinga kaina. Pasiūlymas kiekvieną dieną skirtingas, o dienos pietų meniu keičiamas kas dvi savaites.

Tiesa, „Phun Kee Duck“ nėra įprasto dienos sriuba + karštas modelio. Bet mūsų galva taip ir geriau – reiktų būti labai išbadėjusiam, kad čia suvalgęs vieną patiekalą liktum alkanas.

P.S. Sužinojome ir apie greitu metu pasirodysiančią naujieną – glazūruotus tailandietiškus šonkaulius su aštriu padažu. Tiksli data dar nėra žinoma, tačiau mums buvo pažadėta, kad ilgai laukti neteks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius