-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taivano milijardierius Samuelis Yinas įsteigė Azijos „Nobelio premijas“

Vienas turtingiausių Taivano žmonių pirmadienį įsteigė premijas, kurios jau vadinamos azijietišku Nobelio premijų ekvivalentu ir kurios savo pinigine išraiška yra didesnės nei įžymiosios švedų premijos.
Samuelis Yinas
Samuelis Yinas / AFP/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Azija Taivanas

Samuelis Yinas, kuris vadovauja verslo imperijai „Ruentex“, daug investavusiai Kinijoje, sakė, kad skirdamas 3 mlrd. Taivano dolerių (101 mln. JAV dolerių) Tangų premijai įgyvendino vieną didžiausių svajonių.

„Viliuosi, kad ši premija paskatins tolesnius tyrimus, kurie bus naudingi pasauliui ir žmonijai, propaguos kinų kultūrą ir padarys pasaulį geresnį“, – sakoma jo pareiškime, kurį paskelbė premijų fondas.

Premijos pavadintos pagal Kinijos Tangų dinastiją (618-907), kuria S.Yinas labai žavisi.

Ši dinastija įkvepia kartą po kartos – tokiomis savybėmis kaip pasitikėjimas savimi ir kosmopolitiškas inkliuzyvumas, kurias siekiama propaguoti ir Tangų premijomis, nurodo fondas.

Pradedant 2014-aisiais, šios premijos kas dveji metai bus skiriamos keturiose skirtingose srityse: tvarios plėtros, biofarmacijos mokslo, sinologijos ir „įstatymo valdžios“. Į jas galės pretenduoti asmenys nepriklausomai nuo jų pilietybės.

Laureatai gaus po 50 mln. Taivano dolerių (1,7 mln. JAV dolerių). Nobelio premijas sudaro 8 mln. Švedijos kronų (1,2 mln. JAV dolerių).

Tangų premija padės didinti Taivano pastebimumą tarptautinėje mokslinėje bendruomenėje, sakoma fondo pranešime.

Nobelio premijos yra teikiamos už darbus fizikos, chemijos, fiziologijos ar medicinos, literatūros ir taikos skatinimo srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius