Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarsi Dano Browno romanas: mokslininkai „Monos Lizos“ akyse aptiko paslėptus skaičius ir raides

Garsusis Leonardo da Vinci kūrinys „Mona Liza“ užminė naują mįslę – mokslininkai teigia, kad moters akyse nupiešta skaitmenų ir raidžių.
Mona Liza
Mona Liza / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Mona Liza“

Šis 1503–1507 metais nutapytas kūrinys tyrėjams jau seniai kelia daugybę mįslių, tačiau nuo šiol jų tik padaugės, skelbia dailymail.co.uk.

Italijos nacionalinio kultūros paveldo komiteto nariai atskleidė, kad „Monos Lizos“ paveiksle  smarkiai išdidinus moters akis matyti raidžių ir skaitmenų.

Ką reiškia raidės?

Komiteto vadovas Silvano Vinceti teigia, kad plika akimi šių raidžių ir skaitmenų įžvelgti neįmanoma, tačiau pro didinamąjį stiklą jie yra matomi.

„Dešinėje akyje matyti raidės LV, jos galbūt simbolizuoja tapytojo vardą. Kairiojoje akyje taip pat yra simbolių, tačiau dar nėra nustatyta kokie. Labai sunku juos aiškiai įžvelgti, tačiau panašu, kad tai yra raidės CE, tai taip pat gali būti raidė B. Turite atsiminti, kad paveikslui jau 500 metų. Taigi jis nebėra toks ryškus kaip tuo metu, kada buvo nutapytas“, – sakė mokslininkas.

Jis taip pat teigė, kad galimai pavyko užfiksuoti skaičius 72 (tačiau tai gali būti raidė L) ir 2.

Keistas radinys

Beje, šis tyrimas apgaubtas paslaptimis ir keistais sutapimais – tarsi Dano Browno romane „Da Vinčio kodas“. Mat tyrimas buvo pradėtas, kai vienas iš komiteto narių Luigi Borgia antikvariate aptiko seną knygą. Joje rašoma, kad Monos Lizos akyse yra daugybė raidžių ir simbolių. Pasirodė, kad taip yra iš tiesų.

S.Vinceti teigia, kad tyrimas dar tik pradedamas, todėl apie rezultatus kol kas per anksti kalbėti. Tačiau jis sako esąs įsitikinęs, kad tai nėra klaida – raidės ir skaičiai iš tiesų buvo paslėpti Monos Lizos akyse ir jie nutapyti paties autoriaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius