Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tatuiruotės naikinimas kainuoja 10 kartų brangiau nei jos padarymas

Sumanę panaikinti nebepatinkančią tatuiruotę, turite žinoti du dalykus. Piešinio naikinimas atsieis mažiausiai 10 kartų brangiau, nei kainavo pasidaryti tatuiruotę, be nuskausminimo gali ir kur kas labiau skaudėti. Taip LRT.lt pasakoja lazerinės chirurgijos specialistai.
Tatuiruotės darymo procesas
Tatuiruotės darymo procesas / Karinos Sėrikovos nuotr.
Temos: 1 Tatuiruotė

„Tatuiruotė man kainavo 50 litų (15 eurų), jos naikinimui jau išleidau dešimteriopai, o pabaigos dar nematyti“, – pasakoja vilnietė Roberta, jau kurį laiką bandanti pašalinti savo paauglystės klaidą.

Gydytojas, medicinos mokslų daktaras Laimonas Jazukevičius sako pastebintis, kad pašalinti tatuiruočių dažniausiai atvyksta būtent paauglystėje su entuziazmu į šį kūno puošybos meną žiūrėję asmenys, vėliau supratę, kad piešinys ar vieta jam buvo visiškai netinkami.

„Žmonių požiūris į estetiką, taip pat ir asmeninę, keičiasi. Kas paauglystėje atrodo reikalinga ir gražu, vėliau paaiškėja esant kvaila, ir tada žmogus bando tas klaidas pataisyti. Deja, ne visada tai padaryti pavyksta. Jei tai didelių matmenų, daugybės spalvų tatuiruotė (tokių pacientų turėjome), jiems padėti neįmanoma.

Kiekvienai spalvai reikia savos priemonės [lazerio – LRT.lt]. Laiko ir finansiniu požiūriu tai yra absoliučiai nenaudinga. Man teko skaityti vieno tatuiruočių šalinimu užsiimančio meistro mintį, kad tatuiruotės padarymas gali kainuoti iki 200 dolerių, bet panaikinimui gali neužtekti 20 tūkst.“, – kalba L. Jazukevičius.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos

Specialisto kabinete teks lankytis ne kartą

Jei tatuiruotei padaryti jums užteko vieno apsilankymo tatuiruočių meistro kabinete, tai į tatuiruotės šalinimo procedūras keliausite bent šešis kartus su trijų savaičių-mėnesio pertrauka (prastos kokybės išblukusios tatuiruotės gali būti pašalintos ir greičiau).

Jei tatuiruotei padaryti jums užteko vieno apsilankymo tatuiruočių meistro kabinete, tai į tatuiruotės šalinimo procedūras keliausite bent šešis kartus su trijų savaičių-mėnesio pertrauka.

Tatuiruočių salone lazeriu tatuiruotes naikinanti Jūratė Perimovienė sako, kad tai, kiek prireiks tatuiruotės šalinimo seansų, labai priklauso nuo tatuiruotės ryškumo, dydžio, to, prieš kiek laiko ji padaryta, kokiais dažais – profesionaliais ar paprastais (kuo prastesni dažai, tuo lengviau juos pašalinti).

Abu kalbinti specialistai sutaria, kad tik pamačius tatuiruotę, neįmanoma pasakyti, kiek galėtų užtrukti ir atsieiti jos šalinimas.

„Šalinimas – tai dažų sunaikinimas. Nežinant, kokie dažai buvo panaudoti, prognozuoti, kiek procedūrų jiems panaikinti prireiks, labai sunku.

Taip pat, be abejo, procedūrų skaičiui reikšmės turi ir prietaisai bei meistro kompetencija. Tatuiruočių šalinimas yra didelė estetinė problema, kuri sėkmingai nėra išspręsta iki šiol“, – kalba L.Jazukevičius.

Vadinamojo „degtukų dėžutės“ dydžio tatuiruotės naikinimo seansas, remiantis skirtingų klinikų ir tatuiruočių salonų Vilniuje kainomis, galėtų atsieiti apie 30–50 eurų. Jei visiškai pašalinti tatuiruotei prireiks 6–8 seansų, šis „malonumas“ atsieiti galėtų nuo 180 iki 400 eurų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eurai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eurai

Šalinant gali skaudėti labiau nei darant

Pašalinti tatuiruotę yra daug skausmingiau nei ją pasidaryti, sako J.Perimovienė. Tatuiruotės darymą, trunkantį netgi ilgą laiką, pasak pašnekovės, nesunkiai gali iškęsti ir moterys, ir vyrai, o lazerio – ne: jis tikrai skausmingai šalina dažus. 

„Tik šalinimas trunka trumpiau. Jei vadinamojo „degtukų dėžutės dydžio“ tatuiruotę padaryti užtrunka iki valandos, tai vienas šalinimo seansas užtruks iki 10 minučių.

Tai yra nemaloni, labai skausminga procedūra. Žinoma, labai priklauso nuo kiekvieno asmeniškai, kaip jis ištveria skausmą. Taip pat ir nuo to, kurioje kūno vietoje yra tatuiruotė. Jei ji yra ant odos, po kuria mažai raumens ar riebalinio sluoksnio, arti kaulo, tuomet skaudės labiau“, – aiškina J. Perimovienė.

Savo ruožtu L.Jazukevičius pažymi, kad procedūra skausminga tik tuomet, jei jos metu nenaudojami nuskausminamieji arba jie nėra pakankamai veiksmingi.

Tai patvirtina ir LRT.lt kalbinta vilnietė Roberta: „Kai lazerio impulsas artėdavo link tų vietų, kur tatuiruotė yra arčiausiai kaulo, nustodavau kvėpuoti, nors nuskausminamąjį purškalą specialistas naudojo.“

Savo ruožtu L.Jazukevičius pažymi, kad procedūra skausminga tik tuomet, jei jos metu nenaudojami nuskausminamieji arba jie nėra pakankamai veiksmingi.

Pasak J.Perimovienės, po procedūros apie šešias savaites tatuiruotės vietą reikėtų slėpti nuo saulės. Taip pat svarbu, kad oda nebūtų suerzinta ir prieš procedūrą – jokių soliariumų, saulės vonių.

„Visiems klientams patariame: jei gali laukti, turėtų tai daryti šaltuoju metų periodu“, – pažymi pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius