-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragėje garažus paslėpė po gamtos nuotrauka

Tauragės pilyje vykę renovacijos darbai nepalietė šalia Tauragės moksleivių kūrybos centro esančių garažų. Ši dalis buvo gerokai aptrupėjusiomis sienomis ir senomis, suklypusiomis durimis. Tačiau savaitės pradžioje ši vieta tapo dailiu miško keliuku, kurį nuotraukoje įamžino Rasita Liulienė.
Pilies kiemelio apleistus garažus puošia tentas su Rasitos Liulienės nuotrauka
Pilies kiemelio apleistus garažus puošia tentas su Rasitos Liulienės nuotrauka / Mortos Mikutytės nuotr.

Tauragės pilis yra bene labiausiai lankomas rajono objektas. Sunku jos nepastebėti atvažiavus į patį centrą. Objektas pamažu dailinamas, prižiūrimas, tačiau prie Tauragės moksleivių kūrybos centro prisišlieję garažai niekaip nesulaukia savo eilės ir bado akis. Taip buvo anksčiau, kol nenuspręsta, jog nesant pinigų remonto darbams, garažus galima kuo nors pridengti.

"Pilies kiemelis yra vieta, kuri reprezentuoja Tauragę. Įvertinus, kad garažai, priklausantys Moksleivių kūrybos centrui, darko kiemelio vaizdą, o renovacijai reikalinga didelė pinigų suma, buvo nuspręsta ieškoti kitų būdų pastato išvaizdai pagerinti. Nuspręsta statinį uždengti tentu", – sako atsakyme teigė Bendrojo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Rima Marozienė.

Nuotrauką pilies kiemeliui papuošti davė Tauragės fotografų klubo „Fotojūra“ narė Rasita Liulienė. Jos užfiksuoti peizažai, gamtos vaizdai džiugina visą Lietuvą, nes jau ne vienerius metus jie rodomi iškart po žinių TV3 kanalu.

"Aš turiu labai daug gamtos nuotraukų, sunku buvo atrinkti, kai paprašė. Gal 10 kadrų nusiunčiau fotografui Romualdui Vaitkui, kad padėtų išrinkti tą vienintelę nuotrauką. Jis pasiūlė kiemelyje iškabinti nuotrauką, kurioje – senasis plentas, vingiuojantis per Piktupėnus", – pasakojo R.Liulienė.

Jau daugiau nei penkerius metus fotografuojanti Rasita teigia, kad gamta ją ramina ir nuolat stebina. Einant pasivaikščioti su keturkoju draugu Tigru, dažniausiai kelia akis į dangų, kuris kas akimirką keičiasi.

"Debesys mano silpnybė. Dėl jų negaila ir palakstyti, ir, jei reikia, pavažiuoti su mašina. Fotografuoju kasdien, bent keletą kadrų. Nors juose kartais nėra nieko ypatingo", – atvirai pasakojo fotografė.

Įdomius užfiksuotus kadrus pašnekovė siunčia ir TV3 kanalui, kur iškart po orų prognozės dalijamasi užfiksuotais gamtos vaizdais. Kone kas vakarą galim išvysti bent vieną Rasitos Liulienės įamžintą momentą. Nuo šios savaitės tauragiškiai ir miesto svečiai turi galimybę vienu iš užfiksuotų kadrų pasigrožėti ir ant Pilies sienos vidiniame kiemelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius