-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragiškės darželyje – daugiau kaip 4 metrus išstypusi saulėgrąža

Įspūdingą saulėgrąžą Tauragės gyventoja Julija Andrijaitienė išaugino pati to nežinodama. Vienmetis augalas jau pasiekė 4 metrų ribą. Šeimininkė laukia, kas bus toliau – juk saulėgrąža sėklų dar nesunokino: bręsta tik pirmoji jos galva.
Tauragiškė Julija Andrijaitienė išaugino  4 metrų saulėgrąžą
Tauragiškė Julija Andrijaitienė išaugino 4 metrų saulėgrąžą / Žydrūnės Jankauskienės ("Tauragės kurjeris") nuotr.

Julija Andrijaitienė nė nežinojo, kokį augalą puoselėja savo gėlių darželyje: „Buvo ne vienas, kitus išroviau. Vieną palikau, buvo įdomu stebėti, koks išaugs augalas. Ir vėliau augalo neatpažinau, kol nepražydo. Iš lapų buvo panašu, kad gali būti kažkas panašaus į saulėgrąžą, bet jis, skirtingai nuo įprastų saulėgrąžų, nebuvo vienstiebis – augo šakotas, tarsi krūmas. Toks ir liko. Tik labai išsistiebė į viršų – teko rišti, kad nenulūžtų. Parėmiau kuolu, pririšau iš kelių pusių. Pažiūrėkite, koks stiebas – neįmanoma ranka apimti.“

Į saulėgrąžos apžiūras netruko susirinkti visas kaimynų pulkas. Visi spėliojo, koks galėtų būti po langais savaime išaugusios ir per 20 žiedų sukrovusios saulėgrąžos aukštis. Netrukus vyrai išmatavo – saulėgrąžos aukštis 4 metrai.

Moterys ginčijosi, kokie bus saulėgrąžos vaisiai, iš kur augalas atsirado.

 – Tokių saulėgrąžų pas mus nebuvo ir nėra. Tai greičiausiai vaikų darbas: įmetė praeidami saują lukštų su sėklomis ir išaugo. Matyt, kituose kraštuose saulėgrąžos tokios ir auga, – aiškino jaunesnioji.

 – O aš manau, kad su mano ožkos mėšlu sėklos „užneštos“, – bandė nuginčyti vyresnioji.

Augalo šeimininkė susidomėjusiuosius nuramino sakydama, kad jau neilgai liko laukti: saulėgrąžos pirmoji galva jau peržydėjo ir pradėjo brandinti sėklas. Kiek augalas jų subrandins, spėti sunku, bet šiuo metu saulėgrąža sukrovusi gerokai per 20 žiedynų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius