Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Teksase gyvenančių dvynių ūgis skiriasi 30 centimetrų

Teksase (JAV) gyvena dvi išskirtinės paauglės – 13-os metų dvynės Sierra ir Sienna. Mergaičių veido bruožai vienodi, tačiau Sienna už seserį žemesnė 33 centimetrais.
Dvynės Sienna ir Sierra
Dvynės Sienna ir Sierra / YouTube nuotr.
YouTube nuotr./Vos gimusiai Siennai vestuvinis žiedas tilpo ant rankytės.
YouTube nuotr./Vos gimusiai Siennai vestuvinis žiedas tilpo ant rankytės.

Dvynių Sierros ir Siennos nuotraukų galite pamatyti paspaudę čia.

Mergaičių motina Chrissy Bernal apie tai, kad laukiasi dvynių, sužinojo tik šeštą nėštumo mėnesį. Mažoji Sienna buvo tokia mažutė, kad anksčiau gydytojai jos nepastebėjo, rašo „DailyMail“.

Mergaitės gimė trimis mėnesiais per anksti, tuo metu Sienna tesvėrė vos 450 gramų. „34 nėštumo savaitę man atliko Cezario pjūvį. Tai buvo siaubinga – mergaitės buvo tokios mažos, o Sienna atrodė kaip mažas ateivis“, – pasakojo dvynių mama C.Bernal. Anot jos, Siennos oda buvo kone peršviečiama, ji tilpo į delną, rengti ją teko lėlių drabužėliais, o vestuvinis žiedas tilpo ant rankytės. Gydytojai įspėjo coliukės motiną, kad jos šansai išgyventi lygūs 10 proc. Tačiau mergaitė buvo stipri ir kovojo už savo gyvybę, taigi kiek daugiau nei po trijų mėnesių galėjo su tėvais grįžti į namus, kur jos laukė ir dvynė sesuo.

YouTube nuotr./Dvynės Sienna ir Sierra
YouTube nuotr./Dvynės Sienna ir Sierra

Sulaukus šešerių mergaitei buvo pripažintas genetinis sutrikimas – nykštukizmas. Ši liga labai reta, ja serga vos 200 žmonių visame pasaulyje. O Sienna yra vienintelė pasaulyje nykštukė, turinti normalaus ūgio dvynę seserį.

Nykštukės sesuo sparčiai auga – Sierros ūgis yra jau 155 cm, o štai Sienna tebėra 122 cm ūgio. Medikai prognozuoja, kad ji daugiau ir nebeaugs.

Jos abi lanko tą pačią mokyklą, Sienna yra komandos palaikymo šokėja, o pernai abi seserys dalyvavo mokyklos grožio konkurse. Šviesiaplaukių paauglių pomėgiai – kaip ir visų tokio amžiaus mergaičių: apsipirkinėti, kalbėtis apie berniukus ir pan. „Sierra manimi labai rūpinasi. Ji kartais gali būti valdinga, tačiau mane moko, kaip reikia flirtuoti su berniukais, visada mane užstoja, jei kas nors šaiposi, paduoda aukščiau esančius daiktus“, – pasakojo Sienna.

„Dažniausiai aš nė nesusimąstau, kad esu kitokia, – be liūdesio sako Sienna. – Dėl to aš esu ypatinga.“ Jos mama taip pat patvirtina, kad mergaitė nejaučia nuoskaudos dėl savo mažo ūgio: „Kai ji pareina namo, sušunka: nykštukas grįžo! Tačiau be abejo, kartais ji yra nusiminusi, nes negali žaisti tinklinio kaip jos sesuo, arba berniukai jai rodo mažiau dėmesio.“

„Sienna yra visai kaip aš, tik mažesnė. Kaip ir kiekviena sesuo, ji kartais erzina, ypač kai neatsiklaususi pasiima mano drabužius – netgi jeigu mano palaidinės jai iki kelių. Bet aš visada ginu ją“, – pasakojo Sierra.

„Sierra tampa vis labiau nepriklausoma, ir aš jau po truputį nerimauju dėl Siennos, bijau, kad tai jos nepaveiktų psichologiškai. Taip pat ji šiek tiek lėčiau mokosi“, – nuogąstavimais dalijosi motina.

YouTube nuotr./Dvynės Sienna ir Sierra
YouTube nuotr./Dvynės Sienna ir Sierra

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius