-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Terapija užsiimantys „Klounai be sienų“ ieško naujų narių

Socialiniai klounai – skamba naujai? Rugsėjo 21 d., 18 val. Klaipėdos „Švyturio menų doke“ savo veiklą pristatys ir nemokamą kino seansą surengs šiuo metu naujus narius į savo komandą priimantis lietuviškas socialinės klounados projektas „Klounai be sienų“.
Pastaruoju metu vis dažniau pabrėžiama, kad vaikams pasveikti gali padėti ir klounai, gebantys užburti gera nuotaika.
Pastaruoju metu vis dažniau pabrėžiama, kad vaikams pasveikti gali padėti ir klounai, gebantys užburti gera nuotaika. / Kadras iš filmo „Vaikas ir klounas“

„Klounai be sienų“, vadovaudamiesi klouno terapijos (socialinės klounados) principais, improvizacijos būdu bendrauja su sergančiais vaikais. Klounai dirba poromis, užsukdami į palatas ir bendraudami su vaikais bei jų tėveliais per muziką, vaidybą, žaidimus, klounados elementus. Klouno terapijos efektyvumas pripažįstamas mokslininkų bei medikų praktikų. 

\Danų režisierės Idos Grøn dokumentinis filmas „Vaikas ir klounas“ sukurtas 2011 metais ir jau pelnė ne vieną tarptautinį apdovanojimą. Filme pasakojama tikra draugystės istorija. Angusas du kartus per savaitę dirba vaikų ligoninės Onkologiniame skyriuje. Jis nėra nei gydytojas, nei slaugė. Jis – socialinis klounas. Angusas stengiasi, kad chemoterapijos, vaistų ir procedūrų pasaulyje atsidūrę sergantys vaikai šypsotųsi. Vienas iš tokių vaikų – šešiametis Tobias. Kol berniukas kovoja su vėžiu, Angusas kovoja su baime ir neviltimi, kuri dažnai aplanko vaikus ir jų tėvus varginančio gydymo metu. 

Juosta pelnė geriausio dokumentinio filmo apie vaikus titulą Parnu festivalyje (2012), geriausio dokumentinio filmo prizą Krokuvos filmų festivalyje (2012), vaikų ir šeimos prizą Aljazeera tarptautiniame dokumentinių filmų festivalyje (2012) ir kt.

Šiuo metu „Klounų be sienų“ komanda ieško žmonių, kurie norėtų prisijungti prie projekto veiklos Vilniuje, Kaune arba Klaipėdoje. Naujieji socialiniai klounai reguliariai lankys sergančius vaikus ligoninėse ir kitose vaikų rūpybos įstaigose.

Norint tapti socialiniu klounu, reikia turėti sceninės ir darbo su vaikais patirties (scenos menų diplomas – pranašumas), gyventi Vilniuje, Kaune arba Klaipėdoje ir būti mažiausiai 22 metų amžiaus. Svarbu ir lankstumas dėl darbo laiko: vizitai ligoninėse rengiami darbo dienomis, pirmojoje dienos pusėje. 

Jei atitinkate šiuos kriterijus, kviečiame užpildyti atrankos anketą (http://www.baltascena.lt/anketa/) iki rugsėjo 18 d. Susitikimai su tinkamais kandidatais Klaipėdoje vyks rugsėjo 22 d. Kandidatai bus smulkiau informuoti asmeniškai. Anketas taip pat kviečiami pildyti norintieji tapti „Klounų be sienų“ savanoriais ir padėti organizuoti „Klounų be sienų“ veiklas Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius