-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroristų iššūkis – krūtys-žudikės

Teroristų tinklas „al–Qaeda“ sumąstė, kaip apeiti itin sugriežtintą saugumo patikrinimą oro uostuose ir toliau sėkmingai įgyvendinti savo planus – sprogmenis paslėpti savižudžių moterų krūtyse, rašo laikraštis „The Sun“.
Musulmonės mergaitės
Musulmonės mergaitės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, Didžiosios Britanijos slaptosios tarnybos išsiaiškino, kad  islamistų radikalai gydytojai sprogmenis į moterų krūtis implantuoja plastinės chirurginės operacijos metu, todėl šių sprogmenų „neįmanoma pastebėti įprastine oro uostuose esančia skenavimo įranga“.

Manoma, kad tokias operacijas atliekantys gydytojai prieš sugrįžimą į savo šalis, kur ir implantuoja sprogmenis į krūtis, medicinos paslapčių mokėsi vienose iš geriausių Didžiosios Britanijos ligoninių. Negana to, taip pat teigiama, esą sprogmenys yra implantuojami ir į kai kurių savižudžių vyrų sėdmenis.

„Yra žinoma, kad „al–Qaedos“ įdarbintoms moterims į krūtis buvo implantuoti sprogmenys. Visa tai padaryta labai panašia technika, kaip kad krūtinės didinimo operacijos metu“, – teigia terorizmo ekspertas Josephas Farahas. Yra žinoma, kad „al–Qaedos“ įdarbintoms moterims į krūtis buvo implantuoti sprogmenys.

Mirtini sprogmenys, vadinami PETN, įdedami į plastikines formas, patalpinami į krūtis, kurios vėliau užsiuvamos.

Šis teroristų metodas paaiškėjo po to, kai Londone studijavęs nigerietis Umaras Faroukas per praėjusias Kalėdas vos nesusprogdino lėktuvo, skridusio į Jungtines Valstijas. Sprogmenis jis buvo pasislėpęs savo kelnaitėse.

Šis naujas teroristų metodas kelia itin daug susirūpinimo, nes akivaizdu, kad tokiais veiksmais teroristai „gali apeiti“ Vakarų valstybių saugumą.

Kompetetingi chirurgai „The Sun“ patvirtino, kad į moterų krūtis implantuoti sprogmenis galima. Vienas iš jų tikino: „Tinkamai įdėto implanto faktiškai neįmanoma aptikti oro uosto skenavimo įranga. Tam reikėtų rentgeno, nes nedidelio kiekio sprogmenų, įdėto į plastikinį maišelį, įprastinė įranga tikrai neužfiksuos“.

Tuo tarpu net ir labai nedidelis PETN sprogmenų kiekis, implantuotas į moters krūtis, galėtų „išmušti nemažą skylę lėktuve“ ir sąlygoti katastrofą.

TAIP PAT SKAITYKITE: seksologė pataria, ar ryžtis krūtų operacijai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius