-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvystės geno paslaptis

Mokslininkai neabejoja, kad taip vadinamas tėvystės genas nulemia vyrų galimybę susilaukti berniuko ar mergaitės.
Kūdikis ant rankų
Kūdikis ant rankų / Photos.com

Genas, paveldėtas iš abiejų vyro tėvų, gali būti trijų rūšių ir paveikia moteriškas ar vyriškas chromosomas turinčių spermatozoidų kiekį vyro organizme, rašo „Sky News“.

Vyrai, kurių geno versija yra „mm“ gamina daugiau spermos, turinčios Y chromosomą, todėl jie turi kur kas daugiau galimybių susilaukti sūnaus.

Kitas variantas, žinomas kaip „mf“, gamina apylygę spermatozoidų turinčių tiek moterišką X, tiek vyrišką Y chromosomą, kiekį. Tokiu atveju, galimybės susilaukti sūnaus ar dukters yra beveik vienodos.

Trečioji versija – „ff“, gamina daugiau chromosomos X, taigi tokiems vyrams gimsta daugiausia dukterys.

Pasak mokslininkų, šis genas, paveldėtas iš tėvų. Taigi, pagal tai, ko susilaukė tėvai – daugiau berniukų ar mergaičių, galima spręsti ir apie tai, kokio palikuonio susilauks jų sūnus. Pavyzdžiui, vyras, turintis daugiau brolių nei seserų, ar apskirtai neturintis seserų, beveik garantuotai susilauks sūnaus, o turintis daugiau seserų – dukters.

Šie tyrimo duomenys buvo renkami remiantis beveik tūkstančio šeimų giminės medžiais, kurie sudarė 556 tūkst. 387 asmenis, gyvenančius ar gyvenusius Šiaurės Amerikoje ir Europoje nuo pat 1600-ųjų.

Nors mokslininkai teigia, jog šis genas būna trijų rūšių, tačiau paties geno iki šiol niekam nepavyko aptikti. Taigi, tyrimas buvo atliktas tik rezultatų, t.y. gimusių vyrų ir moterų, skaičiaus analizavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius