Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokijas šeštus metus iš eilės skelbiamas „Michelin“ gurmanų sostine

Tokijas trečiadienį išsaugojo „Michelin“ vadovo pasaulio gurmanų sostinės titulą, nors jame esančių trijų žvaigždučių restoranų skaičius šiek tiek sumažėjo.
Restorane
Restorane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai jau šešti metai iš eilės, kai dėl maisto pamišusios Japonijos sostinė gauna aukščiausią „Michelin“ vadovo, kurį daugelis laiko puikaus maisto biblija, leidėjų įvertinimą.

Tokijas taip pat sulaukė pagyrų už tai, kad jame yra daugiausiai trimis „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtų restoranų, nors jų skaičius ir sumažėjo iki 14 – nuo 16 praėjusiais metais.

„Japonijos gurmaniškoji virtuvė yra dar kūrybiškesnė, labiau įkvėpta ir išradingesnė nei anksčiau“, – sakė „Michelin“ vadovų tarptautinis direktorius Michaelas Ellisas.

„Kokybė ir įgūdžiai, kuriuos demonstruoja Kanto regiono (aplink Tokiją) šefai, kasmet vis geresni ir patvirtina Japonijos padėtį tarp pirmaujančių pasaulio šalių kalbant apie maistą“, – sakoma jo pareiškime.

Šie apdovanojimai Japonijoje, kuri turi senas nusimanymo apie maistą tradicijas, yra labai gerbiami. „Michelin“ vadovo 2013 metų leidime minimi restoranai Tokijoje, kaimyniniame Jokohamos mieste ir pakrantės Šonano rajone. Taip pat yra atskiras vadovas Vakarų Japonijai – regionui aplink senąją sostinę Kiotą.

Visi, išskyrus du, aukščiausią įvertinimą pelnę restoranai Tokijuje ruošia japonišką maistą, tarp jų yra restoranas, besispecializuojantis ruošti „fugu“ – pūsliažuvę, kuria, jeigu ji netinkamai paruošta, galima nusinuodyti.

Šiemet „Michelin“ žvaigždutes iš viso gavo 242 Tokijo restoranai, pradedant europietiškomis ir japoniškomis „aukštosios“ virtuvės įstaigomis ir baigiant kuklesnį maistą, tokį kaip keptas ungurys, grikių miltų makaronai ir aliejuje virta mėsa bei daržovės ant iešmelių, siūlančiomis vietelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius