Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tokijo podiumą gali užkariauti kibernetinė manekenė

Aukštosios mados savaitė Tokijuje sudomins ne tik dizainerius, bet ir aukštųjų technologijų specialistus: ant podiumo išeis gražuolė HRP-4C.
Kibernetinė manekenė
Kibernetinė manekenė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Tokijas

Kibernetinė manekenė gali pakartoti tikro modelio mimiką, eiseną ir pozas. Sidabro ir juodos spalvų geležiniame korpuse sumontuotas mažų varikliukų rinkinys suteikia mechanizmo judesiams žmogaus elgsenos natūralumo.

Dabartinė 43 kg svorio, 158 cm ūgio kibermanekenė prieš savo debiutą, numatytą kovo 23 dieną, „sulyso“ – ankstesnis robotas svėrė 58 kilogramus.

Dirbtinė manekenė savo proporcijomis panaši į vidutinę statistinę japonę. Akys, veidas ir plaukai nukopijuoti nuo klasikinių animacinių personažų, sako Masayoshi Kataoka iš Nacionalinio moderniųjų mokslų ir technologijų pramonėje instituto, kuriame ir buvo sukurtas šis robotas.

HRP-4C kaina - 2 mln. dolerių (5,35 mln. litų), ir autoriai kol kas nesirengia atiduoti jo masinei gamybai.

Japonijai tenka beveik pusė pasaulyje naudojamų 800 tūkst. pramonės robotų, ir, Tokijo vertinimais, ateityje šios pramonės apyvarta sudarys 10 mlrd. dolerių. Viena jų panaudojimo krypčių – padėti pensininkams, kurių skaičius Japonijoje nuolat didėja.

Tačiau robotas HRP-4C sukonstruotas pramogoms, o ne namams tvarkyti, pabrėžia konstruktoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius