-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokijuje vestuvių ceremonijai vadovavo robotė (nuotraukos)

Tokijuje į vieną vestuvių ceremoniją atvykus nuotakai balta suknia, atsistojo visi, išskyrus ceremonijos vadovę, kuri ... buvo prisukta prie savo kėdės.
Robotė „I-Fairy“
Robotė „I-Fairy“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Vestuvės

Jaunavedžius per šią ceremoniją sutuokė 1,5 m aukščio sėdinti robotė „I–Fairy“ su plastikinėmis kaselėmis ir žybsinčiomis akimis. Šios sekmadienį įvykusios jungtuvės yra pirmosios, kurioms vadovavo robotas, paskelbė jo gamintoja „Kokoro Co“.

„Prašom pakelti nuotakos šydą“, – metaliniu balsu paprašė robotė, kuri jaunavedžiams bučiuojantis maždaug 50–ies svečių akivaizdoje mosavo rankomis.

Šios vestuvės įvyko viename restorane Hibijos parke Tokijo centre. Ceremonijai ant restorano stogo vadovavusi „I–Fairy“ buvo papuošta gėlių girlianda, o jai iš apačios prijungti laidai buvo nuvesti už juodos užuolaidos, kur slėpėsi ir komandas į kompiuterį suvedinėjo roboto kontrolierius.

Japonijos robotų pramonė yra viena pažangiausių pasaulyje, o japonų vyriausybė aktyviai remia šią sritį. Pramoniniai robotų modeliai gamyklose jau yra tapę standartu, bet pastaruoju metu japonų kompanijos stengiasi įdiegti robotus į kasdienį žmonių gyvenimą.

„Honda“ gamina vaikščiojantį vaiko pavidalo robotą, o kitos firmos sukūrė robotus pagyvenusiems žmonėms linksminti ar beisbolui žaisti.

„Kokoro“, kurios tikslas yra „paliesti žmonių širdis“, taip pat gamina gigantiškus dinozaurų pavidalo robotus parodoms ir tikroviškai atrodančius androidų modelius, kurie gali šypsotis ir juoktis. Ši kompanija yra „Sanrio Co.“, kuriai priklauso „Hello Kitty“ ir kitų japonų personažų teisės, dukterinė bendrovė.

„Buvo labai smagu. Manau, jog japonai turi stiprų pojūtį, kad robotai yra mūsų draugai. Tie, kurie (dirba) robotų pramonėje, dažniausiai tai supranta, bet žmonės daugiausia nori šalia tokių robotų, kurie tarnautų kokiam nors tikslui“, – sakė 36 metų nuotaka Satoko Inoue, kuri dirba „Kokoro“.

„Būtų puiku, jei ta robotė būtų truputį sumanesnė, bet ji labai raiški“, – sakė jaunikis, 42 metų Tomohiro Shibato, kuris yra Naros mokslų ir technikos instituto robotų technikos profesorius.

„I–Fairy“ kainuoja maždaug 6,3 mln. jenų (190 tūkst. litų) ir yra naudojama Singapūre, JAV bei Japonijoje, sakė kompanijos atstovė Kayako Kido.

Robotė daugiausia kartoja iš anksto užprogramuotus judesius ir garsus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius