Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulvių traškučiuose ieškoma paslaptingų sudedamųjų dalių

Vokietijos mokslininkai sako, kad jie jau baigia išsiaiškinti paslaptį, kodėl beveik neįmanoma atidaryti traškučių pakelio ir jo nepaleisti iš rankų, kol jis neliks tuščias, rašo thelocal.de.
Traškučiai
Traškučiai / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Traškučiai

Mokslininkai iš Erlangen-Nurembergo universiteto ieško magiško traškučių ingrediento, dėl kurio žmonės jiems negali atsispirti.   

Dr. Tobiasas Hochas ir jo komanda nori sužinoti, kas verčia žmonės juos toliau valgyti, nors jie jau yra sotūs.

Anot T. Hocho, tokie užkandžiai kaip traškučiai tampa tokiais patraukliais ne tik dėl riebalų ir angliavandenių – kažkoks paslaptingas ingredientas aktyvuoja smegenyse esančius malonumo ir atlygio centrus.    

„Bulvių traškučių poveikis smegenų veiklai, taip pat kaip ir maitinimosi įpročiai gali tik iš dalies būti paaiškinti traškučių sudėtyje esančiais riebalais ir angliavandeniais, – sakė T. Hochas. – Traškučiuose turi būti kažko dar, kas daro juos tokius trokštamus.“   

Atlikdami tyrimus mokslininkai atrado, kad žiurkių atlygio ir priklausomumo centrai smegenyse įsiaudrino, kai jos suėdė traškučių, bet buvo tik truputį aktyvuoti maisto, kuriame buvo tiek pat riebalų ir angliavandenių.  

Be to, šio maisto žiurkės nepersivalgė, kai traškučių norėjo dar ir dar. Todėl mokslininkai mano, kad kažkoks ingredientas bulvių tarškučiuose sukelia didesnį susidomėjimą.   

T. Hochas teigia, kad jei jam pavyks išskirti paslaptingąjį ingredientą, jis bandys sukurti  prieš nutukimą veikiantį vaistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius