Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiojoje „Tbilisoba“ šventėje – tūkstantis chinkalių

Trečius metus iš eilės Gruzijos ambasados organizuotoje tradicinėje šventėje „Tbilisoba“ išvirtas net tūkstantis chinkalių. Tai vienas iš populiariausių tradicinių gruziniškų patiekalų. Prie rekordo siekimo prisidėjo ir šventės dalyviai. Jie gamino chinkalius, kurie po to čia pat buvo verdami bei ragaujami.
Gruzijos rudens šventė Vilniuje
Gruzijos rudens šventė Vilniuje / Organizatorių nuotr.

Tradicinė Gruzijos rudens šventė „Tbilisoba“ Vilniuje pirmą kartą surengta prieš porą metų ir labai greitai tapo tradiciniu renginiu, kurio metu vilniečiai bei miesto svečiai turi galimybę susipažinti su gruziniškomis tradicijomis, menais, virtuve.

Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadzė džiaugėsi, kad „Tbilisoba“ kasmet sulaukia vis didesnio miestiečių susidomėjimo.

„Man labai malonu, kad „Tbilisoba“ jau tapo tradicija ir švenčiama Lietuvos sostinėje Vilniuje trečią kartą, nes Vilnius ir Tbilisis – miestai bičiuliai, o su bičiuliais juk reikia dalintis viskuo, ką turi geriausio“, – sakė ji.

Anot ambasadorės atnaujintas Tbilisio skveras Žvėryne džiugina vietinius gyventojus ir suburia juos įvairioms šventėms.

„Šiandien čia susirinko daug vilniečių bei miesto svečių, džiugu, kad oras mūsų šventei buvo palankus ir galėjome mėgautis gruziniška popiete. Smagus sutapimas, kad šį savaitgalį ir pačiame Tbilisyje švenčiama ši rudens šventė.“, – džiaugėsi ambasadorė.

Šiemet vienu iš pagrindinių šventės akcentų Vilniuje tapo naujo „Borjomi“ 1000 chinkalių gaminimo rekordo siekimas.

Kaip sako rekordo iniciatoriaus „Borjomi“ prekės ženklo rinkodaros vadovė Tatjana Rudienė, šventės dalyviams norėta ne tik suteikti galimybę išbandyti dar neatrastus gruziniškus skonius, bet ir patiems tiesiogiai prisidėti prie šio rekordo pasiekimo.

„Visada raginame žmones gyventi ne tik gardžiai, bet ir smagiai. Šeštadienį su vilniečiais patyrėme daugybę puikių emocijų. Kiekvienas turėjo progą pats pagaminti savo chinkalį bei vietoje jį išvirti ir paragauti užsigeriant natūraliu vandeniu „Borjomi“. Tačiau dar svarbiau tai, kad savo tikslą įgyvendinome kartu, dalindamiesi teigiamomis emocijomis bei atrasdami naujus skonius“, – teigia ji.

Bendromis „Tbilisoba“ dalyvių pastangomis iš viso išvirta daugiau nei 1000 chinkalių. Su šio patiekalo ruošimo subtilybėmis juos supažindino gruzinų virtuvės žinovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius