-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TrenkTuro“ žygius pamėgo ir kaimynai – pusė žygeivių iš Lietuvos, pusė iš Latvijos

Paskutinę žiemos dieną vykęs „Žiemos žygis’20: Tervetė su Gjensidige“ į pasakų mišką – Tervetės gamtos parką, kuris įsikūręs visai šalia Lietuvos-Latvijos sienos, subūrė abiejų šalių žygeivius. Šilta arbata, apšilimo mankštos prieš startą, pagalbos ir poilsio punktuose parūpinti užkandžiai ar net pietūs, laužai miške, poilsis ant miško samanų paklotės, medaliai ir dovanos pagaliau įveikus iššūkį ir pavasario nuotaikomis pasitinkanti gamta – taip būtų galima apibūdinti šį žygių organizatoriaus „TrenkTuras“ renginį, kurio metu nebuvo sunaudotas nei vienas vienkartinis indas.
Žygis „Žiemos žygis’20: Tervetė su Gjensidige“
Žygis „Žiemos žygis’20: Tervetė su Gjensidige“ / Gabijos Morkūnaitės ir Rolando Morkūno nuotr.

Tervetės gamtos parkas – pažįstamas latviams, atradimas lietuviams

Atsisveikinti su žiema ir pasitikti pavasarį Tervetės gamtos parke – nekasdienė patirtis, ypač kai vasario 29 diena pasitaiko kartą per ketverius metus. Šeštadienio rytas išaušo apšerkšnijęs, tačiau įsibėgėjus dienai prašvitusi saulė sniegą ištirpdė, taip leisdama dalyviams įžygiuoti į pavasarį tiesiogine to žodžio prasme.

Žygio organizatoriai dalyviams buvo paruošę tris galimus maršrutus – 15, 24 ir 32 km. Populiariausias maršrutas buvo 15 km, kurį rinkosi apie 40 proc. žygeivių, iš kurių ir vyriausias 77-erių metų dalyvis iš Naujosios Akmenės. Nors ši atkarpa buvo trumpiausia, tačiau ir jos pilnai užteko, kad būtų galima pajusti pasakišką parko atmosferą. Ypatingai dalyvius sužavėjo Tervetės piliakalnis ir medinės pilies fragmentai, apžvalgos bokštas, iškylantis virš pušų viršūnių 25 m aukštyje, bei tikras Nykštukų miestelis.

Daugiausiai žygeivių iš Rygos

Šįkart žygis buvo kiek kitoks, jau vien dėl to, kad į Tervetę daugiausiai žmonių atvyko iš Rygos, mat visuose ankstesniuose žygiuose dominuodavo vilniečiai. „Žiemos žygis’20: Tervetė su Gjensidige“ gryname ore subūrė beveik 2500 dalyvių, kurie iš viso bendrai nuėjo 48 672 km, o tai šiek tiek daugiau nei aplink Žemės rutulį. „TrenkTuro“ žygiai išsiskiria kaip ypatingai draugiški šunims, kurių šiame žygyje buvo 117.

Organizatorių komanda džiaugėsi, kad pirmą kartą per visą „TrenkTuro“ istoriją į žygį atvyko apylygis skaičius tiek lietuvių, tiek latvių. Tai tik įrodo, kad žygiavimo kultūra populiarėja ne tik tarp lietuvių, tačiau ir tarp kaimynų. O skirtingos patirtys susiveda į vieną bendrą išvadą – Pabalčio gamta tikrai gniaužia kvapą.

Pirmasis „TrenkTuro“ žygis Latvijoje be vienkartinių indų

Tervetės gamtos parke vykęs žiemos žygis buvo antrasis organizuotas „TrenkTuro“ žygis be vienkartinių indų, tačiau pirmasis tokio pobūdžio renginys Latvijoje. Užsibrėžto tikslo „TrenkTuro“ komanda laikosi ir toliau, o jiems padeda lietuvių startuolis „CupCup“, teikiantis daugkartines alternatyvas vienkartiniam plastikui. Žygio dalyviai buvo kviečiami į žygį atsivežti savo indus bei įrankius, o to nepadariusiems organizatoriai paskolino daugkartinius. Tad sutelkę jėgas tiek organizatoriai, tiek dalyviai žiemos žygio Tervetėje metu nesunaudojo nei vieno vienkartinio indo.

Komandinė „Hiatus“ įskaita

Kiekviename „TrenkTuro“ organizuojamame žygyje vyksta ir komandų varžybos. Šįkart pirmąją vietą iškovojo iš 71, daugiausiai latvių, sudaryta „Gjensidige“ komanda, bendrai nužygiavusi 1532 km. Antroji vieta atiteko latvių šeimos narių ir draugų komandai „Vis par Visiems“ (liet. „Visi Visiems“), kurie drauge nuėjo 397 km. O trečioji vieta atiteko jau ne kartą prizines vietas skinančiai – Šakynos bendruomenei, kurios nariai įveikė 309 km.

Kitas iššūkis – „Druskininkų žygis’20 su Gjensidige“

Organizatoriai kviečia kalendoriuose pasižymėti kovo 28 dieną, kuomet žygeiviai bus kviečiame tyrinėti Druskininkų gamtos. Tai bus žygis, kuriame tikriausiai pirmą kartą taip kruopščiai bus pasirūpinta ne tik pačiais žygio maršrutais, tačiau taip pat ir poilsiu nuėjus didelius atstumus. Juk atvyksime į relaksacijos sostinę – Druskininkus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius