Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tūkstančius uždirbantis britų menininkas medžiagos savo skulptūroms ieško gatvėse

Didžiojoje Britanijoje gyvenantis Ptolemy Elringtonas kuria skulptūras iš ratų gaubtų. Senas ir niekam nereikalingas automobilių dalis jis paverčia įvairius gyvūnus primenančiomis skulptūromis, kuriomis jau daugelį metų žavisi gerbėjai iš viso pasaulio.
Ptolemy Elringtonas
Ptolemy Elringtonas / Video kadras
Temos: 1 Kinija

„Žmonės mano, kad visi ratų gaubtai – vienodi, bet iš tiesų jie pagaminti iš skirtingų plastikų, yra skirtingų formų, su kuriomis galima žaisti. Iš esmės tai ir darau – kurdamas žaidžiu“, – tikina savo kūrinius už tūkstančius eurų parduodantis P.Elringtonas.

Devintajame dešimtmetyje menininkas studijavo dailę ir dizainą, bet jau kurį laiką kuria skulptūras. Kurdamas jis stengiasi apsieiti be gyvūnų fotografijų, eskizų ir šablonų, o įkvėpimo semiasi iš ratų gaubtų formų.

VIDEO: Tūkstančius uždirbantis britų menininkas medžiagos savo skulptūroms ieško gatvėse

„Kartais pats nustembu, kaip viena ar kita formos detalė tiksliai tinka ir kuriamai skulptūrai suteikia charakterį. O kartais stebiuosi, kaip sunku rasti tinkamą. Būna, kad kelias dienas iš detalės negaliu išgauti to, ko noriu. Vis bandau ir bandau, o kai pagaliau išeina – būnu labai laimingas“, – pasakoja jis.

P. Elringtonas skulptūras iš ratų gaubtų kuria jau penkiolika metų. Kai kurias skulptūras pagamina per dieną, kitoms prireikia ne vienos savaitės.

„Ši mintis man kilo, kai gyvenau prie kelio posūkio, kur dažnai nukrisdavo ratų gaubtai. Tvarkytojai kartais juos surinkdavo, bet vieną dieną pradėjau pats juos rinkti, nes maniau, kad tai – baisus švaistymas. Juk kai kurių gaubtų forma – tikrai labai graži.

Medžiagos savo skulptūroms menininkas vis dar ieško gatvėse. Važiuodamas į savo studiją, visuomet susirenka pakelėse numestus ratų gaubtus, kurių kolekcijoje jau turi šimtus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius