Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstantmečio albumui jau įsiamžino kas 100-asis Lietuvos žmogus

Lietuvos vardo tūkstantmečio metams einant į pabaigą, norinčių įsiamžinti didžiausioje visų laikų lietuviškoje knygoje nemažėja – prasidėjus naujiems mokslo metams prie projekto LT 1000 aktyviai jungiasi Lietuvos mokyklų moksleiviai.
Senukas su vėliava
Senukas su vėliava / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

„Būtent mokyklose yra ugdoma jaunoji Lietuvos karta. Mokyklų vadovybės siekdamos skatinti moksleivių pilietiškumą, bendruomeniškumą bei pasididžiavimą savo valstybe nepraleidžia progos prisidėti prie šio tūkstantmečio projekto, kuriame moksleiviai noriai dalyvauja“ – teigia projekto vadovas Arūnas Balvočius.

Dalyviai nuo darželinukų iki direktorių

Rugsėjo mėnesį prie didžiausios lietuviškos knygos – fotoalbumo, skirtos tūkstantmečio sukakčiai pažymėti, prisidėjo vienos aktyviausių ir vedančių Vilniaus, Kauno, Telšių mokymo įstaigų. Projekto LT 1000 fotografai lankėsi ne tik miestuose, bet įamžino moksleivius ir mokytojus provincijoje, neaplenkdami mokyklų bei darželių miesteliuose ir kaimuose.

Prie projekto jungėsi ir patys mažiausieji, kuriuos tėveliai atveda į lopšelius-darželius. „Mažieji rietaviškiai negailėjo šypsenų fotografui ir ypatingai džiaugėsi gautomis Lietuvos tūkstantmetį simbolizuojančiomis apyrankėmis“,- po fotografų apsilankymo kalbėjo direktorė Stefa Steponavičiutė. Ji pasidžiaugė, kad Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetis buvo gražiai paminėtas ir Rietavo lopšelio-darželio ugdytinių, kurie džiaugėsi savo Tėvyne renginyje „Šalis ta Lietuva”, su visais rietaviškiais giedojo Tautinę giesmę ir įsiamžino Tūkstantmečio albumui.

Skatina sukurti kažką bendro ir apeliuoja į tautos bendrumo jausmą

„Portretų albumas LT 1000 - tai gyvoji Lietuvos atmintis, įkūnyta nuotraukose. Viliamės, kad tai bent šiek tiek prisideda kuriant tautos bendrumo jausmą, kurio šiais laikais stokojame. Projektas taip pat leidžia kiekvienam lietuviui paprastai ir kartu įdomia forma prisijungti prie bendros šventės, pasijusti tikru jos dalyviu. Tautiečiai suvokdami tūkstantmečio istorinę reikšmę naudojasi galimybe sukurti kažką bendro – juk ši sukaktis daugiau nepasikartos, o knyga išliks ateities kartoms ir atspindės bene didžiausią istorinę šventę, kokią Lietuva yra turėjusi. Būtent čia slypi projekto sėkmės formulė“, - tvirtina visuomeninio projekto LT 1000 vadovas A. Balvočius.

„Iki projekto ir jubiliejinių metų pabaigos liko tik trys mėnesiai, todėl baiminamės, kad tik suspėtume nufotografuoti visus norinčius“ – nuogastavo A. Balvočius pridėdamas, jog mokyklų, darželių, organizacijų ar bendraminčių didesnės grupės norėdamos pasikviesti LT 1000 fotografus, turėtų paskubėti ir užsiregistruoti iš anksto. Daugiau informacijos apie projektą LT 1000 ir registracija: http://LT1000.lt/isiamzink

Tikslas įprasminti jubiliejų ir pasiekti rekordą

Šiuo metu didžiausia lietuviška knyga yra „Lietuvos Tarybų Socialistinė Respublika 1940-1950 m.“ „Tai, kad toks leidinys yra užregistruotas, kaip didžiausia šalies knyga, tai nepuošia nei mūsų valstybės, nei priduoda pasididžiavimo jausmo. Todėl kviečiame visus tuos, kurie neabejingi savo šalies istorijai, įnešti bent mažą savo indėlį į tūkstantmečio šventę ir šios knygos-albumo kūrimą. Kiekvienas veidas fotoalbume yra dalis šventės ir kartu dalis visos tautos. Prisidėkite prie unikalaus palikimo ateities kartoms!“, - kviečia projekto organizatoriai.

Projektą LT 1000 palaiko daugybė žymių Lietuvos žmonių, - muzikantai, aktoriai, sportininkai, žiniasklaidos atstovai. Tūkstantmečio albume bus Andrius Mamontovas, Žydrūnas Savickas, Zita Kelmickaitė, Inga Jankauskaitė, Vytautas Šapranauskas, Edvinas Krungolcas, Martynas Starkus, Neda Malūnavičiūtė, SKAMP trijulė ir daugelis kitų.

Projektas vykdomas iš paramos lėšų. Kiekvienas nusifotografavęs dalyvis paremia projektą 5 Lt įnašu ir gauna tūkstantmečio simbolį,- apyrankę LT 1000, kuri dar ilgus metus primins apie šią iškilią sukaktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius