Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas atskleidė: Latvijoje namus valo moterys, Lietuvoje – visi šeimos nariai

Mūsų dienomis darbas, buitis, vaikai įtraukia į nesibaigiantį maratoną. Net 41 proc. lietuvių teigia, jog jų gyvenimo tempas jau yra per greitas – jie norėtų turėti daugiau laisvo laiko. Tai atskleidė kompanijos „Samsung“ atlikto tyrimo duomenys.
Svarbiausia tvarkytis kasdien
Svarbiausia tvarkytis kasdien / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Tyrimas

Greitas gyvenimo būdas pasiglemžia visą žmonių energiją, todėl jie nori skirti kuo mažiau laiko namų ruošos darbams.

38 proc. respondentų per savaitę namų valymui norėtų skirti kuo mažiau laiko – tik iki 1 valandos.

Pasak tyrimo, labiausiai erzina namų valymo darbai – net trečdalis lietuvių nemėgsta valyti dulkių, plauti ir siurbti grindų.

38 proc. respondentų per savaitę namų valymui norėtų skirti kuo mažiau laiko – tik iki 1 valandos. Savo laisvalaikį jie mieliau skirtų savo hobiams ir pomėgiams (37 proc.), sportui (24 proc.) ar laisvalaikiui su šeima (23 proc.).

Namų ruoša – visos šeimos reikalas

Įdomu tai, kad respondentai sulaužė stereotipą, esą tik moterys valo namus. Tyrimo duomenimis net du trečdaliai lietuvių (67 proc.) nurodė, kad šeimoje už namų valymą yra atsakingi visi šeimos nariai. Tuo tarpu kaimyninėje Latvijoje už namų valymą atsakingas asmuo vis dar yra moteris – taip teigė net 63 proc. apklaustųjų.

Abi tautas išsivalyti namus stipriai motyvuoja atvykstantys svečiai – taip nurodė 22 proc. lietuvių bei 34 proc. latvių.

Tyrimo metu taip pat siekta išsiaiškinti, kas motyvuoja palaikyti švarą namuose. Paaiškėjo, jog lietuviai į rankas ima šluotą tik tuomet, kai juos erzina susikaupusi nešvara (29 proc.).

Tuo tarpu latviai yra švaros mylėtojai – beveik pusė apklaustųjų atsakė, kad reguliariai prižiūri, jog namai būtų švarūs ir tvarkingi. Taip pat abi tautas išsivalyti namus stipriai motyvuoja atvykstantys svečiai – taip nurodė 22 proc. lietuvių bei 34 proc. latvių.

Daugelis tyrime dalyvavusių lietuvių prisipažino, kad ginčai dėl valymo namuose – neretas palydovas. Net 71 proc. apklaustųjų atskleidė, kad dėl valymo namuose kyla ginčai. Tam pritarė ir 68 proc. latvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius