Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas ketina perbėgti Ameriką

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas, jau apibėgęs Lietuvą ir Baltijos jūrą, rengiasi naujam iššūkiui. Šią vasarą jis tikisi įveikti 5 tūkst. kilometrų trasą nuo Los Andželo iki Niujorko Jungtinėse Amerikos Valstijose.
Aidas Ardzijauskas
Aidas Ardzijauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Dar kartą stengsiuos įveikti save ir įgyvendinti savo svajonę – perbėgti Šiaurės Amerikos žemyną nuo vienos Jungtinių Amerikos Valstijų pakrantės iki kitos“, - sako ugniagesys, pernai įveikęs 3500 kilometrų aplink Baltijos jūrą.

43-ejų metų A.Ardzijauskas ugniagesiu gelbėtoju dirba jau 20 metų. Bėgioti pradėjo 1980 m. Jis yra bėgimo entuziastų klubo „Šviesos kariai“ narys. Iš viso jau yra nubėgęs daugiau nei 50 tūkst. kilometrų.

Yra apibėgęs tris valstybes – Vatikaną, Gibraltarą ir Lietuvą. 2013 m. per 45 dienas apibėgo Baltijos jūrą. Jis yra įveikęs 19 klasikinių maratonų (geriausias laikas – 2.48 val.), 9 kartus dalyvavo 100 kilometrų bėgimuose, 7 kartus – 101 kilometro, 4 kartus – 50 kilometrų, 2 kartus – 6 valandų, 4 kartus – 24 valandų bėgimuose. 24 valandų bėgime yra įveikęs 218 823 kilometrus. Bėgime aplink Lietuvą 2012 m. per 24 dienas įveikė 1182 kilometrus. 7 kartus dalyvavo daugiadieniuose bėgimuose.

Dar kartą stengsiuos įveikti save ir įgyvendinti savo svajonę – perbėgti Šiaurės Amerikos žemyną nuo vienos Jungtinių Amerikos Valstijų pakrantės iki kitos, - sako ugniagesys.

A. Ardzijauskas nebus pirmasis, įveikęs trasą nuo Los Andželo iki Niujorko. Pirmasis bėgimas Los Andželas – Niujorkas įvyko 1928 m. Tuomet Los Andžele startavo 199 bėgikai, tačiau Medisono aikštėje, Niujorke, po 84 dienų finišavo tik 55. Iš viso šį maršrutą yra įveikę 131 bėgikas. Jie bėgo 1928 m., 1929 m., 1992 m., 1993 m., 1994 m., 1995 m., 2002 m., 2004 m. ir 2011 m.

Aidas startuos šių metų birželio 19 d. Los Andžele. Finišas numatomas rugpjūčio 27 d.  Niujorke. Jis bėgs per Arizoną, Niu Meksiką, Oklahomą, Misūrį, Ilinojų, Indianą, Ohają, Pensilvaniją, ir Merilendą. Kiekvienoje valstijoje ir kiekviename mieste visi bėgimo mėgėjai turės galimybę ne tik bėgti šalia Aido ir taip prisidėti prie bėgimo nuo Los Andželo iki Niujorko, bet ir savanoriauti projekto metu.

Šio bėgimo tikslas – atskleisti neribotas žmogaus galimybes, pakartoti 2011 m. bėgimą maršrutu, kuris labai panašus į 1928 bėgimo maršrutą, įveikti šią distanciją greičiau nei tai padarė 2011 m. bėgimo laimėtojas, populiarinti ugniagesio gelbėtojo profesiją, stiprinti bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir JAV ugniagesių gelbėtojų tarnybų, garsinti Lietuvos vardą, kultūrą ir kalbą, skleisti saugios gyvensenos principus ir savanorystės idėjas, populiarinti bėgimą ir sveiką gyvenimo būdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius