-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje iš „2000 km istorijos“ žygio pasitraukė raitelių vadas (video)

Savaitgalį žygio „2000 km istorijos“ dalyviai pasiekė vieną svarbiausių kelionės taškų – Ukrainoje esantį Lucką. Raiteliams sėkmingai įveikus beveik pusė kelio iki Juodosios jūros, iš žygio dėl pablogėjusios sveikatos nusprendė pasitraukti raitelių vadas Vaidotas Ruibys.
Žygio „2000 km istorijos“ akimirka
Žygio „2000 km istorijos“ akimirka / Asmeninio archyvo nuotr.

„Atsinaujino senos rimtos ligos. Nemanau, kad taip nutiko dėl per didelio krūvio – jojame ne pirmą dieną. Labiau gal dėl gyvenimo ir oro sąlygų. Laikas, kurį praleidau čia buvo labai smagus, išvažiuoti tikrai gaila“, – teigia 49 metų pusė kelio vedęs visus raitelius V.Ruibys.

Žemaitukų žirgais Vytauto Didžiojo keliais iki Juodosios jūros jojantys aštuoni vyrai ir dvi moterys raiti keliauja jau dvidešimtą dieną. Likę raiteliai ir žirgai kol kas jaučiasi gerai ir yra pasiryžę pasiekti galutinį žygio tašką spalio viduryje.

Šeštadienį „2000 km istorijos“ žygio dalyvius ukrainiečiai pasitiko Lucke. Būtent čia turėjo būti karūnuotas Vytautas Didysis. Prieš trisdešimt metų restauruota Lucko pilis 1429 metų sausį buvo išgarsinta visoje Europoje, kai Vytautas Didysis sukvietė Europos monarchus ir surengė neregėto mąsto puotą.

Šio istorinės reikšmės suvažiavimo nepamiršo paminėti ir Lucko meras Bogdanas Šiba, susitikęs su žygio dalyviais. Neeiliniam iššūkiui pasiryžusius lietuvius Lucke taip pat sutiko Ukrainos žiniasklaida bei vietiniai gyventojai, niekaip negalintys patikėti, kad senovinius laikus menančiais rūbais pasipuošę keliautojai joja iki Juodosios jūros.

Savaitgalį sunegalavo Baltarusijoje prie žygeivių prisijungęs šuo Alšis. Ištikimu raitelių palydovu tapusiam šuniui ekspedicijos rengėjai parūpino veterinarinį pasą, jog Alšis galėtų drauge su keliautojais kirsti Baltarusijos – Ukrainos sieną. Rūpestingai lydėjęs jojikus visą kelią nuo pat Alšėnų, šuo apsirgo, tačiau kartu vykstantis veterinaras Audrius Kučinskas teigia, kad neturėtų būti nieko rimto ir po dabar gaunamo gydymo šunelis turėtų atsigauti.

VIDEO: 2000km istorijos zygis: 18 diena.mpg

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius