Umiastovskių rūmais Vilniaus klubas galės naudotis dar dvidešimt metų

Žymius vilniečius vienijantis Vilniaus klubas galės dar du dešimtmečius neatlygintinai naudotis patalpomis buvusiuose grafų Umiastovskių rūmuose Vilniuje, trečiadienį nusprendė kadenciją baigianti savivaldybės taryba. Taryba pritarė, kad beveik 700 kv. metrų patalpų Trakų ir Pylimo gatvių sankryžoje panaudos sutartis su Vilniaus klubu būtų pratęsta iki 2034 metų. Klubo vienas steigėjų, šiuo metu – ir jo prezidentas, yra kadenciją baigiantis meras Artūras Zuokas.
Umiastovskių rūmai
Umiastovskių rūmai / Kęstučio Stoškaus nuotr.
Temos: 1 Artūras Zuokas

Jis svarstant šį klausimą nusišalino. Sprendimas priimtas nepaisant kai kurių opozicijos atstovų tvirtinimo, jog šiuo metu sutartis dėl naudojimosi patalpomis dar galioja 12 metų ir jos nebūtina skubėti pratęsti.

Nors klubas už patalpų nuomą nemokės, jis įsipareigojo jas sutvarkyti ir tam iki 2016-ųjų liepos 12-osios turėtų skirti 57,9 tūkst. eurų.

Vilniaus savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktorius Vytautas Grinius BNS tvirtino, kad patalpos šiuo metu yra naudojamos nekomerciniais tikslais renginių organizavimui, o tokio ilgo panaudos sutarties termino klubas pageidavo, nes restauruoja rūmus savo lėšomis bei siekia užsitikrinti veiklos tęstinumą. Jo teigimu, Vilniaus klubas į rūmų tvarkymą ketina investuoti apie 2,9 mln. eurų (10 mln. litų).

Artūrą Zuoką pakeis Remigijus Šimašius

Klubo prezidentu tradiciškai yra Vilniaus meras, jais yra buvę ir kiti ankstesni merai – konservatorius Vilius Navickas bei „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas. Tad A.Zuoką šiose pareigose turėtų pakeisti Vilniaus meru išrinktas Liberalų sąjūdžio atstovas Remigijus Šimašius. Jis BNS antradienį patvirtino palaikantis organizacijos veiklą, todėl priimsiantis pasiūlymą tapti organizacijos prezidentu.

XVIII amžiuje statyti grafų Umiastovskių rūmai yra įtraukti į saugomų paveldo objektų sąrašą.

1998-aisiais įkurtas Vilniaus klubas vienija žinomus politikus, menininkus, verslininkus, visuomenės veikėjus. Vilniaus klubo garbės nariais yra operos solistas Virgilijus Noreika, prezidentas Valdas Adamkus ir kiti žinomi asmenys. Be kitų asmenų, organizacijos nuolatiniu nariu yra buvęs banko „Snoras“ valdybos pirmininkas Raimondas Baranauskas, kuris kartu su kitu akcininku Vladimiru Antonovu Didžiojoje Britanijoje teisiamas dėl galbūt iššvaistytų 490 mln. eurų indėlininkų lėšų.

XVIII amžiuje statyti grafų Umiastovskių rūmai yra įtraukti į saugomų paveldo objektų sąrašą.

Vilniaus klubui 322 kv. metrų patalpos Umiastovskių rūmuose buvo išnuomotos prieš aštuoneris metus, 2007-ųjų balandį, 2009-aisiais išnuomota dar vienos 371 kv. metrų patalpos. Vilniaus savivaldybei priklauso tik dalis rūmų patalpų, likusi dalis priklauso privatiems savininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius