Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už atgailą augina skorpionus

Tailando gyventojas laiko daugiau kaip 4 600 skorpionų savo namuose, kad išpirktų kaltę per tuos metus, kai pardavinėjo keptus voragyvius kaip lengvą užkandą.
Skorpionų augintojas Suangas
Skorpionų augintojas Suangas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kirmėlės

Tailande, ypač šalies šiaurėje, plačiai vartojami maistui skorpionai, vabzdžiai ir kirmėlės.

Suangas Puangsri – 38 metų praktikuojantis budistas – suvokė, kad žalos darymas beginklėms būtybėms kertasi su jo religiniais įsitikinimais, ir nusprendė susidraugauti su skorpionais.

„Nors aš džiaugiausi, galėdamas uždirbti pinigų, giliai viduje aš kentėjau, kad sukeliu jiems skausmą, – sakė jis interviu agentūrai „Reuters“. – Aš nuogąstavau, kad darau nuodėmę“.

Suangas Puangsri, kuris paskyrė skorpionams apatinį savo dviaukščio namo aukštą, kasdien jiems nuperka maždaug kilogramą cikadų ir kitų vabzdžių.

Pasak atgailautojo, kuris kasdien ne mažiau kaip valandą praleidžia medituodamas tarp skorpionų, augintiniai jam įgėlė tiek kartų, kad jis jau nė nebereaguojąs į jų nuodus.

Ir nors dabar Suangas uždirba 570 dolerių per mėnesį – kur kas mažiau nei 860 doleriai, kuriuos gaudavo už parduotus skorpionus, jis pats ir jo šeima patenkinti tokiu gyvenimu.

„Aš pritariu tam, ką jis daro. Man nepatiko, kai jis vertė juos kentėti. Nebijau šių skorpionų, bet nedrįstu jų liesti“, – sakė Suango žmona Lampoon Pimtoom.

Suangas Puangsri taip smarkiai siekia išpirkti savo nuodėmes, kad kartais perka skorpionus iš kitų žmonių, kurie nori parduoti juos į restoranus. Kai skorpionų pasidaro pernelyg daug, jis su sūnumi paleidžia jų vieną kitą šimtą atgal į mišką. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius