Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Užaugino rekordinį arbūzą – svėrė daugiau nei 15 kilogramų

Kėdainiai pelnytai gali vadintis ne tik agurkų, bet ir arbūzų sostine. Šiemet čia užaugo labai gausus arbūzų derlius, o josvainiškiui Valerijui Jarošenko pavyko užauginti netgi Lietuvos rekordininką. Jo darže užaugęs vaisius svėrė daugiau nei 15 kilogramų.
Rekordinis arbūzas
Rekordinis arbūzas / „Rinkos aikštės“ TV stop kadras
Temos: 2 Rekordas Arbūzas

Lietuvos rekordas

Kėdainių rajono darže užaugęs arbūzas yra tikras Lietuvos rekordininkas, mat jis beveik du kartus sunkesnis už 2011 metais registruotą rekordinį arbūzą, kuris užaugo zarasietės Valerijos Šalnienės darže. Šis svėrė – 8,73 kilogramo.

Josvainiškis V.Jarošenko sako, kad arbūzas jo darže užaugo ir be lepinimų, ir be cheminių burtų.

Pūtėsi kasdien

„Kelis kartus paliedavau su mikroelementais, ir viskas. Šiaip juk patys mes valgom, tad nesinori nei tų trąšų pilti, nei savęs nuodyti. Juos tręšėme tomis pačiomis trąšomis, kaip ir kitas mūsų daržo daržoves. O auginame jau ne pirmus metus, kasmet sulaukdavome derliaus, tik arbūzai būdavo nedideli. O šiemet pastebėjau, kad vienas dičkis kone kasdien pučiasi, net bijojau, kad jis nesprogtų“, – pasakoja Josvainių gyventojas.

Visa šeima

Lietuvos rekordininku mėgavosi visa V.Jerošenko šeima. Arbūzą valgė ir tėvai, ir vaikai, ir anūkai.

„Šis mūsų dičkis buvo labai skanus. Skanesnis nei tie, kurie parduotuvėse parduodami. Ir už mūsų mažuosius skanesnis. Ir už tuos, kurie šiltnamyje augo. Suvalgė ir išsidalino jį visa šeima. Pasilikau sėklų ir kitąmet bandysiu vėl užauginti“, – juokėsi daržininkas.

Lietuvos rekordus fiksuojančios agentūros „Factum“ duomenimis, iki šiol nė vienam Lietuvos daržininkui nėra pavykę užauginti tokio dydžio arbūzo. Tad V.Jarošenko užaugintas 15,005 kilogramo vaisius greičiausiai bus pripažintas oficialiu Lietuvos rekordu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius