-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užgavėnės Panevėžyje – siekiant Tūkstančio švilpynių rekordo

Panevėžyje švęsta viena savičiausių ir žaismingiausių tradicinių švenčių – Užgavėnės. Ji minėta ir pagrindiniais lietuvių liaudies papročių elementais, ir Tūkstančio švilpynių akcija Lietuvos rekordui fiksuoti.
Užgavėnės Panevėžyje
Užgavėnės Panevėžyje / Panevėžio savivaldybės nuotr.

„Liaudis išmintis sako: jei žmogus nešvęs Užgavėnių, visus metus neatsigins nelaimių. Be to, Tūkstančio švilpynių akcija Lietuvos rekordui fiksuoti norime išvaryti ne tik žiemą, bet ir visas negandas, o ypač visą šalį bei miestą pasiekusią finansinę ir ekonominę krizę. Kartu padėjome smulkiesiems verslininkams – būtent jie akcijai pagamino švilpynių, kurių 1000 nupirko Savivaldybė“, – sakė miesto meras P.Vadopolas.

Savivaldybė įsigytas švilpynes padovanojo švietimo įstaigoms, panorusioms dalyvauti siekiant rekordo.

„Džiaugiamės, kad Tūkstančio švilpynių akcijoje dalyvavo perpus daugiau panevėžiečių – 2250 mokyklų, papildomo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų auklėtiniai, suaugusieji“, – teigia P.Vadopolas.

Aktyviausios įstaigos – Pradinė mokykla ir lopšelis-darželis „Puriena“ – apdovanotos specialiais Savivaldybės prizais, gražiausios kaukės – Užgavėnių organizatorių Panevėžio bendruomenių rūmų dovanomis.

Rekordas bus teikiamas fiksuoti agentūrai „Factum“.

Tūkstančio švilpynių akcija sudomino ir užsienio televizijas. Šventę filmavo užsienio naujienų agentūros „Associated Press“ ir „Reuters“, atstovaujančios 1400 Europos bei pasaulio televizijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius