Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakariečių pora už seksą Dubajaus taksi gavo tris mėnesius kalėjimo

Britė ir airis, kurie buvo apkaltinti dėl sekso viename Dubajaus taksi, ketvirtadienį buvo nuteisti kalėti tris mėnesius, po kurių bus deportuoti, pranešė jų advokatas.
Ženklas "Jokio sekso"
Ženklas "Jokio sekso" / Shutterstock nuotr.

Tai ne pirmas atvejis, kai vakariečiai pažeidžia Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) padorumo įstatymus. Jis akcentuoja kultūrinius skirtumus, nors JAE siekia balansuoti tarp savo musulmoniško identiteto ir rūpinimosi klestinčia turizmo industrija.

Ir Rebecca Blake, ir Conoras McRedmondas praėjusį mėnesį teisme neigė kaltinimus „garbės nuplėšimu sutikus“ ir „nepadoriu aktu taksi“, bet pripažino savo kaltę dėl trečio kaltinimo gėrus alkoholį viešoje vietoje.

„Teismas skyrė jiems trijų mėnesių kalėjimą ir deportavimą, drauge su 3 tūkst. dirhamų (817 dolerių) baudomis kiekvienam“, – sakė jų advokatas Shakeras al Shammary.

Pasak jo, jie skųs nuosprendį.

Pastaraisiais metais buvo keli atvejai, kai vakariečiai Dubajuje – kosmopolitiškiausiame iš septynių JAE federacijos narių – buvo apkaltinti padorumo įstatymų pažeidimais.

2008 metais viena britų pora buvo pripažinta kalta dėl nesantuokinio sekso išgėrus ir viešumoje – Dubajaus paplūdimyje. Jie buvo nuteisti kalėti tris mėnesius, bet pateikė apeliaciją, ir jų kalėjimo bausmės buvo panaikintos.

2010 metais kita britų pora buvo nuteista kalėti mėnesį ir turėjo sumokėti baudas už bučinį į lūpas viename Dubajaus restorane.

Kultūrinis atotrūkis tarp šios musulmoniškos arabų valstybės vietinių gyventojų ir migrantų į akis krinta visur. JAE moterys dangstosi nuo galvos iki kojų skaromis ir tradicinėmis juodomis suknelėmis, o kai kurios emigrantės iš Vakarų vaikštinėja su šortais ar trumpais sijonais, be to, paplūdimiuose pilna turisčių su bikiniais.

Islamas musulmonams draudžia alkoholį, bet ne musulmonai JAE gali gerti alkoholį daugumoje viešbučių ir paplūdimio barų.

Emigrantai sudaro daugiau kaip 90 proc. JAE gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius