-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Varšuvoje kuriamas vaškinių figūrų muziejus

Lenkijos sostinėje kuriamas vaškinių figūrų muziejus. Jį planuojama atidaryti ateinančiais metais prieš Europos futbolo čempionatą, informuoja dienraštis „Gazeta Wyborcza.“
Lady Gaga vaškinė figūra
Lady Gaga vaškinė figūra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Muziejus įsikurs Varšuvos kultūros ir mokslo rūmuose. Pasak dienraščio jau dabar šeštajame aukšte pradėti remonto darbai. Pasak rūmų direktoriaus pavaduotojo Krzysztofo Markowskio, pati paslaptingumu čia dvelkianti atmosfera labai tinka vaškinių figūrų muziejui.

Jo projektą, remiantis garsiojo Londone esančio Madame Tussaud muziejaus principais, kuria Varšuvos kultūros paveldo laboratorija.

Manoma, kad muziejuje įsikurs žymiausių ne tik lenkų, bet ir pasaulio veikėjų figūros, o paįvairinimui, numatyta atkurti ir Lenkijos istorinių įvykių fragmentus. Greta Lenkijos karaliaus Jogailos bus sukurtas Žalgirio mūšio maketas.

Vaškinių figūrų muziejus – brangus projektas. Vienos figūros pagaminimas kainuoja apie 50 tūkst. zlotų (apie 44 tūkst. litų), tačiau muziejaus kūrimą remia privačių verslininkų grupė, kurie tikisi, jog investicijos atsipirks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius