Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario 16-tą šventė ir labdaros valgyklos lankytojai

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną - vasario 16ąją – nepamiršti liko ir skurdžiausiai gyvenantys piliečiai – labdaros valgyklų lankytojai. Jiems vaišes surengė labdaros fondas „Maisto bankas“.
Labdaringų valgyklų lankytojams vaišes surengė labdaros fondas „Maisto bankas“
Labdaringų valgyklų lankytojams vaišes surengė labdaros fondas „Maisto bankas“ / Organizatorių nuotr.

„Paprastai šventės vargdieniams nebūna šviesios – švenčių dienomis nedirba daugelis labdaros valgyklų ar maisto dalinimo punktų. Juk šventės turėtų pasibelsti į kiekvienas duris – kenčiantys nepriteklių dažnai ir taip pilni piktumo ir pagiežos“, sakė „Maisto banko“ projektų vadovė Liūnė Naujikaitė.

Uostamiesčio labdaros valgyklos vargetoms suruoštomis vaišėmis dalijosi Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir socialinių organizacijų bei verslo bendrovių aktyvistai.

„Bendras švenčių stalas suvienija visus – tuos, kurie duoda, ir tuos, kurie ima. Šis bendrumas suteikia geresnio gyvenimo vilties“, – su valstybės gimtadieniu svečius sveikino V.Grubliauskas.

Vilniuje šventinį stalą drauge su „Maisto banko“ savanoriais dengė ir didžiausia sostinėje „Vilties centro“ labdaros valgykla. Čia drauge su nuolatiniais valgyklos klientais – vienišomis motinomis, senjorais, neįgaliaisiais – vakarieniavo ir vargstantiems neabejingi miestelėnai.

Tarp jų – žinomas TV laidų vedėjas ir muzikantas Giedrius Leškevičius. Susirinkusiems jis pasakojo, jog vasario 16-tąją kasmet mini drauge su šeima – tokia nuo mažumės įskiepyta tradicija.

Penkerius metus labdaros valgykloje besilankanti Aldona prisiminė skaudžius valstybės kūrimosi laikus – sausio 13-tąją Parlamentą gynusi moteris buvo sužeista, gavusi apdovanojimą iš valstybės vadovo Vytauto Lansbergio rankų. „Tačiau gyvenimo saulėlydyje tenka prašyti paramos“, graudinosi pagyvenusi moteris.

„Kasdien labdaros valgykloje maitiname virš 600 žmonių“, sakė labdaros fondo „Vilties centras“ vadovas Germanas Gordejevas.

„Nors valgį tiekiame keliomis pamainomis, norinčių pavalgyti – eilės. Taip yra dėl to, kad maistas čia puikus“, – visuomenininkui antrino valgyklos senbuviai.

Šventinėms vaišėms savanoriai pagamino moliūgų sriubos ir kaukazietiško plovo, o trispalviam desertui pasiūlė vaisų gabalėliais papuošto šaldyto jogurto. Patiekalai gaminti iš prekybininkų atiduodamų atliekančių maisto produktų.

„Drauge su socialinėmis organizacijomis kasdien surenkame parduotuvių, gamintojų ar ūkininkų dovanojamą maistą ir tiekiame jį nepasiturintiems. Kiekvienas paaukotas euras leidžia patiekti 15 porcijų valgio. Tai įmanoma rėmėjų ir savanorių pagalbos dėka“, susirinkusiems aiškino „Maisto banko“ plėtos ir komunikacijos vadovas Vaidotas Ilgius.

Taip startavusi labdaros vaišių iniciatyva „Kviečiu į svečius“ tęsis visą mėnesį. Iniciatyvos organizatoriai tikisi šiemet nepasiturinčiųjų maitinimui surinkti 15 tūkst. eurų. Per ketverius metus projekto „Kviečiu į svečius“ dalyviai paaukojo 43 tūkst. eurų – „Maisto bankui“ tai padėjo pamaitinti 272 tūkst. nepasiturinčiųjų.

Projekto „Kviečiu į svečius“ partneriai – žiūrimiausia Lietuvoje LNK TV kanalų grupė bei naujienų portalas 15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius