Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vatikanas: popiežius Benediktas XVI negalės paaukoti savo organų

Popiežius Benediktas XVI palankiai žvelgia į organų donorystę, tačiau jo kūno dalys po mirties negalės būti naudojamos kitų žmonių gyvybėms gelbėti, pareiškė Vatikanas.
Benediktas XVI
Benediktas XVI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas gydytojas Vokietijoje reklamavo organų donorystę ir akcentavo, kad pontifikas turi vienos medicinos asociacijos išduotą organų donoro kortelę. Vatikanas prašė gydytojo nebesinaudoti šiuo faktu, tačiau šis nepakluso.

Siekdamas išspręsti šią padėtį, popiežiaus sekretorius monsinjoras Georgas Gaensweinas išsiuntė gydytojui laišką, o jo turinys buvo paskelbtas Vatikano radijo programoje vokiečių kalba.

„Tiesa, kad popiežius turi organų donoro kortelę... Tačiau, priešingai nei yra įsitikinusi visuomenė, praėjusio amžiaus 8-ame dešimtmetyje išduota kortelė faktiškai tapo negaliojanti, kai kardinolas Ratzingeris buvo išrinktas popiežiumi“, – Vatikano radijas citavo sekretoriaus laišką.

1999 metais, likus šešeriems metams iki jo išrinkimo popiežiumi, tuometis kardinolas Josephas Ratzingeris atskleidė visada besinešiojantis organų donoro kortelę. Dvasininkas taip pat skatino kitus žmones sekti jo pavyzdžiu, nes organų donorystė yra „meilės išraiška“.

Tuo tarpu Vatikano pareigūnai sako, kad popiežiui mirus jo kūnas priklauso visai Bažnyčiai ir turi būti palaidotas nepažeistas. Be to, transplantuoti pontifiko organai taptų relikvijomis kitų žmonių kūnuose, jeigu velionis būtų paskelbtas šventuoju. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius