Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno botanikos sode – tropinių drugių paroda

Kol lauke kandžiojasi rudeniškas šaltukas, VDU Kauno botanikos sodo oranžerijoje užsukti į svajingus tropikus kviečia Tropinių drugių paroda, kurioje šiuo metu jau skraido virš pusės šimto drugių.
Tropiniai drugiai VDU Kauno botanikos sode
Tropiniai drugiai VDU Kauno botanikos sode / VDU Kauno botanikos sodo nuotr.
Temos: 1 Paroda

Iki pat metų pabaigos vyksiančios parodos organizatoriai šiemet siūlo su drugiais pakeliauti po pasaulį: parodą pradeda Pietų Amerikos drugiai, vėliau juos pakeis Azijos drugiai, o gruodį įsikurs Pietų Afrikos sparnuotieji gražuoliai.

Daugiau kaip 25 laipsnių temperatūroje ir apie 80 proc. drėgnumo patalpoje šiuo metu skraido žvilgančio malachito spalva žėrintys Siproeta stelenes, tik šiomis dienomis išsiritę delno dydžio Caligo eurilochus, dar vadinami „drugiais – pelėdomis“ dėl savo sparnų rašto panašumo į šiuos paukščius, augalus nutūpęs visas pulkas įmantrios formos geltonai margų skraidūnų Papilio thoas, kurie gamtoje ištisus metus sklando Centrinėje ir Pietų Amerikoje. Na ir, žinoma, neprilygstama žydra spalva švytintis Morpho peleides, virtęs parodos žaisminga fotosienele.

Kasdien išsirita vis nauji, nuo poros savaičių iki mėnesio gyvenantys, drugiai – juos lankytojai gali apžiūrėti čia pat esančiame inkubatoriuje. O jei pasiseks – netgi tapti drugio gimimo liudininkais.

Patalpoje įkurdinta drugiams pritaikyta augalų ekspozicija: ant vienų jų lapų drugiai deda kiaušinius (išsiritusius vikšrus taip pat bus galima stebėti), iš kitų žiedų atsigeria nektaro.

Paroda veiks spalio 13 d. – gruodžio 31 dienbomis, I–VII 10–19 val. (bilietai parduodami iki 18 val.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius