Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkas ir šešių vaikų tėtis Verneris Pugžlys: „Mamų mugė“ kuria geresnę Lietuvos ateitį

Neseniai Vilniuje ir Kaune baigėsi didžiausias Lietuvoje sezoninis komisas „Mamų mugė“. Su geriausio mugės bičiulio „Assorti.lt“ vadovu Verneriu Pugžliu kalbėjomės apie tai, kuo jį sudomino ši iniciatyvą. Energingas ir veiklus vadovas dalinosi patirtimi, kaip jam sekasi suderinti verslą ir šešių vaikų tėvo pareigas.
Verneris Pugžlys
Verneris Pugžlys / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Mamų mugė

– „Assorti.lt" yra „Mamų mugės“ rėmėjas. Ką manote apie šią iniciatyvą?

– Tai ne tik ekonomiška – kai šeimos sutaupo pinigų ar, atsikratydamos nereikalingų daiktų, dar ir papildo šeimos biudžetą. Tai ir ekologija – daugkartinis daiktų panaudojimas, ir bendruomenės dvasia. Šioje mugėje gimsta bendradarbiavimas, šeimų pagalba vieni kitiems, o kartu kuriama ir kur kas šviesesnė bei geresnė mūsų šalies ateitis.

– Galbūt ir jūsų šeimai buvo aktuali "Mamų mugė", gal joje dalyvavote?

– Dalyvavau kaip pirkėjas. Nupirkome sūnui striukę, dukrytei suknelę.

– Jūsų parduotuvėse taip pat daugiausia dėmesio skiriama šeimos poreikiams. Kodėl pasirinkote būtent tokią kryptį?

– Jaunos šeimos yra mūsų ateitis. Esu optimistas ir tikiu, kad jei aš asmeniškai stengsiuosi dėl savo pirkėjų, tai ir mano darbuotojai seks mano pavyzdžiu, o laimingi pirkėjai perduos šį jausmą savo vaikams ir taip, kol kažkada visa Lietuva bus vienas švytintis, laimingas veidas.

Man patinka griauti susiformavusias prekybines monopolijas, kurios siūlo vis mažesnį asortimentą, ten pasigendu paslaugumo, meilės – viskas vienoda, standartiška. Mano idėjos paprastos, bet neprastos: pirkėjui ne tik pasiūlyti išskirtinį prekių asortimentą, ne tik įmanomai geriausias kainas, bet svarbiausia – padėti išsirinkti tai, ko jam reikia. Nuolat didiname konsultantų skaičių, kurių užduotis ne krauti prekes ir valyti dulkes, bet padėti pirkėjui.

– Nuo ko prasidėjo jūsų verslas?

– Sykį būdamas Lenkijoje pamačiau, kad ten sauskelnės kainuoja trečdaliu pigiau nei Lietuvoje. Nuo to momento „Assorti.lt“ pasinaudojo globalizacija gerąja to žodžio prasme: pirkdavome sauskelnes ten, kur jos parduodamos pigiau. Atradome daug gerų draugų ir partnerių visoje Europoje.

Mes visada ieškome alternatyvų tarp mūsų užsienio tiekėjų, kad kuo daugiau pinigėlių liktų jauniems tėveliams.

– Esate net šešių vaikų tėvas – kiek jūsų verslo ypatumus lėmė ir jūsų paties šeima?

– Kai įkūriau „Assorti.lt“, turėjau jau šešis vaikus. Jauniausioji Reina buvo bandomoji klientė, kuri išbandė visas sauskelnes, daugelį maistelio rūšių. Ji dalyvaudavo įvairiose fotosesijose „Assorti.lt“ plakatams, tad galima sakyti, kad prie šeimos verslo prisidėjo ne mažiau, nei mes su žmona.

Kiti vaikai – Emilija, Ievutė, Laura, Elija ir Arūnas taip pat yra ne tik mūsų padėjėjai, bet ir idėjų generatoriai, kartais net kritikai. Jei ne keturiolikmetė Emilija, tai „Assorti.lt“ neturėtų „TeenZone“, kur mes siūlome prekes ne tik iš Anglijos, bet ir JAV – tai populiariausi „Oreo“ sausainiai, Dr.Pepper gėrimai, Nerds saldainiai ir t.t. Nuolat jaučiu didelį vaikų palaikymą.

– Kaip apskritai pavyksta derinti šeimos tėvo pareigas ir verslą? Ar šeima nepasigenda jūsų namuose?

– Verslo suderinti su šeima nepavyksta, todėl aš šeimą priderinu prie darbo. „Assorti.lt“ yra tarsi mūsų šeimos narys, kuris reikalauja daugybės dėmesio. Pavyzdžiui, atostogas planuojame taip, kad aplankytume vis kitą šalį ir ten galbūt paieškotume naujų idėjų savo parduotuvei ir pirkėjams.

Manau, šeima tikrai nepasigenda manęs, nes esu pakankamai disciplinuotas, suprantu savo, kaip tėvo ir vadovo svarbą, todėl mano darbo grafike numatyti ne tik darbo susitikimai, bet ir – pietūs, sportas, miegas, knygos, ir žinoma, laikas su šeima – namų darbai, maisto gamyba, indų plovimas, renginiai, Lietuvos pažinimas.

Galbūt esu kiek senamadiškas, bet manau, kad vyras turi viską suspėti ir viskuo pasirūpinti, todėl stengiuosi būti sveikas, nesirgti (nerūkau, negeriu, mėsos nevalgau, lankau baseiną, bėgioju ilgas distancijas, į darbą važinėju dviračiu, grūdinuosi), lavinu protą (sprendžiu kryžiažodžius, ypač mėgstu japoniškus, skaitau daug knygų). Nepamirštu ir dvasinių dalykų – vakarais studijuoju senelio palikimą – Šventąjį Raštą, rytais medituoju, sekmadieniais su malonumu lankausi Sudervės bažnyčioje ir traukiu į save fantastiškai modernaus kun.Stanislovo pamokslų išmintį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius