Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilainiečių darže – 40 kg sveriantis moliūgas

Kėdainių žemė šiemet užaugino ne vieną daržovę rekordininkę. Šį kartą skaitytojas Mykolas pasakojo, kad jo dukros darže išaugo dar neregėto dydžio moliūgas.
Šį kartą mums paskambinęs skaitytojas Mykolas pasakojo, kad jo dukros darže išaugo dar neregėto dydžio moliūgas
Šį kartą mums paskambinęs skaitytojas Mykolas pasakojo, kad jo dukros darže išaugo dar neregėto dydžio moliūgas / Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Temos: 1 Moliūgai

Pirmą kartą

„Rinkos aikštė“ aplankė skaitytoją Mykolą. Vyrą sutikome prie sandėliuko, kuriame jis ir laiko įspūdingo dydžio, net 40 kilogramų sveriančią daržovę.

„Man vienam ją net paridenti sunku. Pirmą kartą gyvenime užaugo toks moliūgas. Ir nieko nedarėme – nei laistėme, nei kokiom trąšom barstėme. Na, visiškai nieko nedarėme. Kaip sakoma, grynoj žemėj jis užaugo. Tiesą sakant, aš jį tik ridenau, moliūgas užaugo mano dukros Vaidos Petkevičiūtės darže“, – dėstė vyriškis.

Užaugino žemė

Vyras tikino, kad daržoves žmogui duoda žemė, o ne jis pats jas užaugina.

„Kaip galima sakyti, kad šį moliūgą užaugino kažkas, kažkoks žmogus? Aš esu įsitikinęs, kad jį užaugino motulė žemė. Argi tai netiesa? Pagalvokite. Mes tik sėklą į tą žemę įdėjome ir viskas. O daugiau ji savo mineralais ir kitais ištekliais ją užaugino. Tai, kad moliūgas toks didelis, manau, lėmė gera žemė ir geros sąlygos augti – šilta vasara. Per visą savo gyvenimą nesu tokio dydžio moliūgo matęs“, – dar kartą apžiūrėdamas įspūdingą daržovę pamąstė vyriškis.

Didžiausias – Radviliškyje

Tiesa, Lietuvoje fiksuotas ir absoliučiai didžiausias moliūgas, sveriantis 120,8 kg. Toks milžinas užaugo Radviliškio rajone. Sveriant moliūgą rekordininką teko paplušėti net keturiems vyrams, vos užkėlusiems 120,8 kilogramo ir 2,36 metro skersmens milžiną ant svarstyklių. Radviliškio rajone žemė moliūgams yra ypač palanki, nes antrąją vietą užimantis ir nuo rekordininko nedaug atsilikęs moliūgas atkeliavo iš to paties Radviliškio rajono. Ūkininkės išaugintas moliūgas svėrė 100,6 kilogramo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius