Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilkaviškietė išsiuvinėjo pasaulio žemėlapį ir tikisi patekti į rekordų knygą

Vilkaviškietė Aldona Virbickienė pretenduoja į didžiausio siuvinėto pasaulio žemėlapio rekordą. Tam moteriai prireikė daugiau nei pusantrų metų.
Išsiuvinėtas žemėlapis
Išsiuvinėtas žemėlapis / Lrt.lt nuotr.

A.Virbickienė kryžiuku siuvinėja dvidešimtą paveikslą. Didžiausias jų, 1,6 m ilgio ir daugiau nei 1 m aukščio, – pasaulio žemėlapis. Jame, kaip ir tikrame, nurodytas ir mastelis, dienovidiniai bei lygiagretės.

Paveiksle iš viso tilpo daugiau nei 250 tūkst. kryželių, sunaudota 180 ryšuliukų siūlų, jų bendras ilgis – daugiau nei 4 km.

„Sunkiausia buvo siuvinėti pavadinimus, nes siūlelis įlenda truputį į tarpelį ir nesimato. O aš norėjau, kad pavadinimai būtų įskaitomi, kaip originale“, – pasakoja A.Virbickienė.

Vilkaviškietė pasaulio žemėlapį siuvinėjo remdamasi įprastu atlaso dydžio politiniu žemėlapiu. Drobėje šalis, vandenynus ir salas didino keturis kartus.

Anot vilkaviškietės, Graikija dėl panašių vėliavos ir vandens spalvų Viduržemio jūroje buvo nuskendusi, paveikslą teko ardyti ir Graikiją išsiuvinėti iš naujo.

„Viską mokėjau mintinai – ir valstybes, ir sostines, ir miestų daug žinojau. Bet, laikui bėgant, informacija pradeda pasimiršti. [...] Mano anūkė – geografė, ji patikrino, ar nepraleidau kokios valstybės“, – pasakoja žemėlapį išsiuvinėjusi moteris.

Vilkaviškietė tikisi, kad jos paveikslas bus įrašytas į Lietuvos rekordų knygą kaip didžiausias siuvinėtas pasaulio žemėlapis.

Didžiausią kryželiu siuvinėtą Leonardo da Vinci paveikslo „Paskutinė vakarienė“ kopiją yra sukūrusi kybartietė Janina Abraitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius