Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus merui Artūrui Zuokui – autorinė matrioška

„Europa be ribų“ – tai specialus projektas, skirtas skatinti dviračių sportą, turizmą, aplinkos saugojimą bei atkreipti dėmesį į didelių miestų oro taršos problemas.
Vilniaus merui specialiai pagaminta slaviška „matrioška“
Vilniaus merui specialiai pagaminta slaviška „matrioška“ / „Sveikas miestas“ nuotr.

Tarptautinio dviračių turo „Europa be ribų“ dalyviai iš Baltarusijos, Lenkijos, Ukrainos, Rusijos dviračiais pasiekė Brestą (Baltarusija), Balstogę (Lenkija) ir taip pat lankėsi Lietuvos sostinėje  Vilniuje,  kadangi buvo sužavėti Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko veiklos idėjomis, skirtomis raginti vilniečius bei miesto svečius važinėti dviračiais.

Ir nors susitikti tiesiogiai su sostinės vadu projekto dalyviams nepavyko, bet užsukę į šurmuliuojantį Gedimino prospektą liepos 7 dieną, kuriame kaip tik vyko „Sekmadienis – sporto diena“ jie specialiai pagamintą slavišką „matriošką“ įteikė Viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ direktoriui Mantui Paulauskui. Dovana sulaukė didelio žiūrovų dėmesio – joje pavaizduodas A. Zuokas su savo garsiuoju tanku. Artimiausiu metu ši išskirtinė dovana bus įteikta Vilniaus merui. 

Projekto dalyviai, viešėję Vilniuje porą dienų, negailėjo pagyrų miestui bei liko sužavėti „Sekmadienio – sporto dienos“ metu pamatę tiek daug sportuojančių bei aktyviai laisvalaikį leidžiančių žmonių tiesiog pačioje miesto širdyje – Gedimino prospekte. 

Atsisveikinę su Lietuvos sostine,  projekto „Europa be ribų“ dviratininkai iškeliavo į paskutinį numatytą miestą – Lida (Baltarusija). Iš viso šio tarpautinio turo dalyviai įveikė dviračiais net 564 kilometrus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius