Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus miesto savivaldybė padidino vietų, kur galima piešti grafičius, skaičių

Vilniaus miesto savivaldybė padidino vietų, kur galima piešti grafičius, skaičių – be specialių leidimų jau leidžiama piešti ir požeminėje perėjoje šalia prekybos centro „Panorama“.
Grafičio piešiniai požeminėje perėjoje
Grafičio piešiniai požeminėje perėjoje / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Dažnai paprasčiausios terlionės ant sienų, taip piktinančios gyventojus ir miestų  tarybas, klaidingai pavadinamos graffiti. Diskutuojama, kur ir kaip galima piešti,  neretai tai tampa netgi konfliktų priežastimi. Tačiau aš manau, kad šį gatvės meną  verta geriau pažinti. Miestas nėra sterili ligoninės operacinė, todėl tinkamoje  vietoje ir netikėtas graffiti priešinys ar gatvės užrašas mums primena, kad gyvename  erdvėje, kur savo pareiškimą miestui bei pasauliui (urbi et orbi) galima pateikti ir  tokiu būdu – savaip, kitaip“, – sakė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.
 
Šiuo metu Vilniuje piešti visiškai laisvai, nuo 8 valandos ryto, iki 22 valandos vakaro galima: Neries upės prieplaukoje, tarp Karaliaus Mindaugo ir Žirmūnų tiltų, Olimpiečių gatvėje; Pilaitės riedlenčių parke, ant ten esančių statinių, Vydūngo gatvėje 17A; požeminių perėjų požeminėse dalyse: priešais Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, Oslo gatvėje, prie Vingio parko S.Konarskio gatvėje ir šalia Lietuvos vaikų ir jaunimo centro, Konstitucijos prospekte 25.
 
Ateityje planuojama legalių vietų, kuriose be leidimų bus galima piešti, skirti dar daugiau, teigiama pranešime spaudai.
 
Taip jau vasarą bus rengiami „Graffiti jam‘ai“. Tokie užsiėmimai bus vykdomi visuose atviruose grafičių taškuose. Jų metu bus kviečiamas visas jaunimas, kuris nori ir mėgsta piešti, pasidalinti savo sugebėjimais ir parodyti savo meninį talentą improvizuojant.
 
Norint piešti kurioje nors kitoje, aukščiau nenurodytoje vietoje, tai būtina suderinti su Vilniaus miesto savivaldybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius