-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus patrulis prie altoriaus žengs vilkėdamas policininko uniformą

Dažnas atvejis yra pamatyti policijos pareigūną gatvėse, kiemuose, dalyvaujantį sprendžiant konfliktines situacijas šeimose ar masinių susibūrimų vietose. Net nėra retas atvejis pamatyti jaunųjų porą prie altoriaus, žinant, kad abu, arba vienas iš jų, yra policijos pareigūnas. Tačiau, sutikite, retas atvejis pamatyti tokį policijos pareigūną, kuris prie altoriaus žengia dėvėdamas policijos uniformą.
Andžej Radzevič
Andžej Radzevič / Vilniaus policijos nuotr.

„Mūsų įstaigoje nuvilnijo žinia apie neįprastą įvykį – „pareigūnas veda“. Regis nieko ypatingo čia nėra, tačiau šio teiginio “pareigūnas veda“ potekstė yra suprantama būtent taip, kad policijos pareigūnas veda ir prie altoriaus eis dėvėdamas policijos pareigūno uniformą. Nuomonių apie tokį būsimą neeilinį įvykį jau būta įvairių: vieni šią žinią sutiko didžiuodamiesi savo kolega, kitiems tai buvo keista, treti – skeptiškai, ketvirtiems toks įvykis pasirodė neįprastas, o dar kiti, ko gero, tik dabar sužinos, kad „pareigūnas veda“, – rašoma Vilniaus policijos pranešime.

Pasak pranešimo, ar tai bus pasididžiavimo ir garbės išraiška, ar tai bus užkrečiamas pavyzdys, ar toks neeilinis įvykis taps tiesiog istorija ir nuguls į policijos archyvus, gyvenimas parodys. Tačiau svarbiausia, kad nuoširdus jauno ir ryžtingai žvelgiančio į ateitį žmogaus tikėjimas savo profesija ir darbas „Tėvynės labui!“ gali tik dar labiau įprasminti Lietuvos žmonių pasitikėjimą policija.

Šį šeštadienį, gegužės 19 d. 14.00 val., Vilniuje, šv. Teresės bažnyčioje (prie Aušros Vartų) Lietuvos policijos kapelionas Aušvydas Belickas iškilmingai sutuoks Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės 1-osios kuopos patrulį Andžejų Radzevič su jo išrinktąja.

Vaizdo pokalbį su Vilniaus apskrities VPK Patrulių rinktinės 1-osios kuopos patruliu Andžejum Radzevičium ir tiesioginiu jo vadovu Romu Rusteliu, Patrulių rinktinės 1-osios kuopos vadu, rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius