Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus plunksna 2015“ badmintono madas diktavo „Mados Infekcija“

Ateinančių metų badmintono tendencijas diktuos festivalis „Mados infekcija“ , kurio komanda sekmadienį laimėjo ketvirtą kartą surengtą mėgėjų badmintono turnyrą „Vilniaus plunksna“. Vedama žinomos dizainerės Sandros Straukaitės, „Mados infekcija“ finale nepasigailėjo kultūros portalo „Sūru“ kvarteto. Nugalėtojai džiaugėsi vardiniu geriausio Lietuvos badmintonininko Kęstučio Navicko prizu – auksine plunksna.

Jau tradiciniame turnyre dalyvavo beveik 50 komandų, kurias sudarė po 2 vaikinus ir merginas. Tarp dalyvių buvo tokios komandos kaip „Barzdų klubas“, 2Hare Krišna“ ar visada žiūrovų pritraukianti „Manekenių komanda“. „Vilniaus plunksna“ yra ne tik badmintono, bet ir mados festivalis, todėl komandos buvo kviečiamos pasirūpinti ne tik savo sportine forma, bet uniforma. Stilingiausia komanda tapo ƒ„Blusturgis“, pasirinkę retro pin-up stiliaus aprangą.

Badmintono entuziastai, matyt įkvėpti K.Navicko sėkmės Europos žaidynėse Baku, atidavė visas jėgas. Nors plunksna nepasiekė savo rekordinio 332 km/h greičio, tačiau kartais ji prašvilpdavo pro nustebusį žaidėją tarsi nematoma.

Net 10 aikštelių nuo pat vidurdienio vyko įnirtingos, kartais vėjo gūsių koreguojamos, kovos. Pakeliui nugalėję ne vieną priešininką, tačiau suklupę pusfinalyje dėl trečiosios vietos susirungė „Clinic212“ ir „Granularity – Blacklist Clan“ komandos. Pastarieji turbūt išsaugojo daugiau jėgų ir laimėjo bronzinį finalą.

Didžiajame finale susirungė jauna bei ambicinga nepriklausomo kultūros portalo „Sūru” komanda, negailinti gyvenimo druskos, ir nuo praėjusio amžiaus rengiamo mados festivalio organizatoriai.

Auksinė K.Navicko plunksna atsidūrė „Mados infekcijos“ kūrybos vadovės Sandros Straukaitės rankose.

Organizatoriams pavyko surengti sporto, mados, maisto ir muzikos šventę – kaip daug kas įvardijo, vieną geriausių vasaros popiečių mieste. Nuo pusiaudienio savo rekonstrukcijos tebelaukiančioje aikštėje rinkosi komandos ir jas palaikantys žiūrovai. Pastarieji galėjo išbandyti savo jėgas specialiai jiems įrengtose aikštelėse.

Ritmą ir kovinę dvasią palaikė daugelį maloniai nustebinęs bluegrass trio „Midnight Special“, nepriklausomo roko atstovai „Lady Gothenburg“ ir „Condor Avenue“, didžėjai Swix ir Samuel Tange.

Vienas „Vilniaus plunksnos“ iniciatorių Saulius Imbrasas džiaugėsi, jog renginys išaugo ir tapo svarbia Vilniaus vasaros dalimi. Jis prisimena, kad viskas prasidėjo nuo kelių entuziastų pokalbio, o tokia sėkmė įkvepia ir suteikia gyvenimo džiaugsmo. Renginio organizatoriai dėkoja visiems dalyviams, atlikėjams, rėmėjams, be kurių „Vilniaus plunksna“ taip aukštai nepakiltų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius