Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus skvere Tbilisyje svajones pildys plytelė „Stebuklas“

Tbilisyje nuo birželio 23 dienos oficialiai „darbą pradėjo“ ne vieno vilniečio norą išpildžiusi plytelė „Stebuklas“, kurios pirmtakė šiemet reprezentuoja Lietuvą pasaulinėje parodoje „Expo 2010“ Šanchajuje.
Pakeista  „Stebuklo“ plytelė
„Stebuklo“ plytelė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tikimės, kad plytelė bus populiari tarp Tbilisio gyventojų ir miesto svečių, kad ją ypač pamėgs jaunimas ir jaunavedžiai“, – kalbėjo Lietuvos ambasadorius Gruzijoje Jonas Paslauskas.

Tarsi patvirtindama jo žodžius, ant plytelės simboliškai tris kartus apsisuko į skverą užklydusi jaunavedžių pora, teigiama pranešime spaudai.

Menininko Gitenio Umbraso sukurta plytelė – Katedros aikštės plytelės kopija, atidengta Gruzijos sostinės centre įsikūrusiame Vilniaus skvere, kuris pats birželio 23 dieną paminėjo vienerių metų sukaktį.

Šventės metu skvere laisvalaikį leidžiantys Tbilisio gyventojai į lapelius surašė savo norus, kurie buvo sudėti į po plytele įbetonuotą kapsulę.

Anot renginyje dalyvavusio Vilniaus miesto vicemero Stasio Šriūbėno, vilniečiai ir sostinės svečiai jau ne kartą įsitikino, kad Katedros aikštėje esanti plytelė iš tiesų pildo norus ir svajones, tereikia sugalvoti norą, apsisukti ant jos tris kartus, ir noras išsipildys...

Svajones išpildanti plytelė – Lietuvos ambasados Gruzijoje, Vilniaus miesto savivaldybės ir uždarosios akcinės bendrovės ERP dovana Tbilisio gyventojams.

Vilniaus simboliu tapusi plytelė „Stebuklas“ šiuo metu eksponuojama pasaulinėje parodoje „Expo 2010“ Šanchajuje, kur ją jau aplankė daugiau kaip vienas milijonas lankytojų.

Įvairių su Lietuva susijusių renginių vieta tapęs Vilniaus skveras Tbilisyje buvo atidarytas lygiai prieš metus. Jo krikštatėviais tapo Gruzijos Prezidentas Micheilas Saakašvilis ir tuometinis Lietuvos vadovas Valdas Adamkus.

Plytelė „Stebuklas“ – jau trečiasis Lietuvos ambasados Gruzijoje inicijuotas projektas, kuriuo siekiama gražinti ir populiarinti skverą. Šį pavasarį skvere surengta Tomo Kaunecko nuotraukų paroda, nuo kovo skvere veikia ir bevielis nemokamas internetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius