Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniečio sukurtas masažo stalas su gintaru pripažintas unikaliu išradimu

Vilniečio sukurtas masažo stalas, kurio paviršius pagamintas iš gintaro gabalėlių, pripažintas analogų pasaulyje neturinčiu išradimu.
Gintaras
Gintaras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Stalas

Patvirtinimas apie Šarūno Davainio išradimo unikalumą iš Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos Tarptautinės paieškos biuro atkeliavo sausį, rašoma išradėjo pranešime.

Š.Davainio teigimu, stalus, kurių kol kas tėra 6 eksperimentiniai variantai, Lietuvoje gamina jis pats.  „Mes turime padarę tik apie 6 eksperimentus“, – BNS sakė Š.Davainis.

Išradėjo teigimu, vienas masažo stalas, kurio paviršius pagamintas iš gintaro gabalėlių, kainuoja apie 15 tūkst. litų. Šių stalų paviršius pagamintas iš gintaro gabalėlių, pro kuriuos eina infraraudonieji spinduliai, šildantys masažuojamą kūną.

Pasak Š.Davainio, infraraudonųjų spindulių šilumos paveiktas gintaras skleidžia kvapnią gintaro rūgštį bei išskiria neigiamus (geruosius) jonus. Procedūra suaktyvina medžiagų apykaitą, naikina laisvuosius radikalus, šalina toksinus, stimuliuoja ląstelių darbą, stiprina imuninę sistemą, šalina įtampą ir mažiną stresą.

Š.Davainis savo išradimą yra pritaikęs ir infraraudonųjų spindulių saunai.  Kūrėjas sako siekiantis pristatyti pasauliui „lietuviškos kultūros dalelę“. Pranešime teigiama, kad išradimu jau susidomėjo SPA paslaugas teikiančios įmonės iš Japonijos, Didžiosios Britanijos ir Rusijos. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius