-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimirui Putinui patiko naujoviškai susuktas filmas „Vysockis. Ačiū, kad gyvas“

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas labai gerai įvertino filmo „Vysockis. Ačiū, kad gyvas“ („Vysockij. Spasibo, što živoj“) menines vertybes.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš vakar mielai apsilankiau „Mosfilme“, pažiūrėjau filmą „Vysockis“ – puikus filmas. Noriu dar kartą padėkoti aktoriams, prodiuseriams, režisieriams. Manau, filmas pavyko“, – sakė V.Putinas, pradėdamas pirmadienį Kinematografijos tarybos posėdį.

Vakar vyriausybės vadovas apsilankė kino studijoje „Mosfilm“, kur pažiūrėjo naują filmą „Vysockis. Ačiū, kad gyvas“ ir susitiko su filmavimo grupe.

Ministrą pirmininką pasitiko „Kino koncerno „Mosfilm“ generalinis direktorius Karenas Šachnazarovas ir Pirmojo kanalo generalinis direktorius Konstantinas Ernstas, kuris yra vienas filmo prodiuserių, taip pat dalyvavo rašant scenarijų.  

Pasak K.Ernsto filmas pasakoja apie vieną dramatiškiausių Vladimiro Vysockio gyvenimo laikotarpių. Filmas pagrįstas realiais įvykiais: 1979 metų liepą per gastroles Uzbekistane Vladimirui Vysockiui sustojo širdis.

Kaip papasakojo K.Ernstas, filmuoti juostą grupė pradėjo prieš penkerius metus.

„Mes labai ilgai ieškojome aktoriaus, supratome, kad tokio aktoriaus nėra, ir galiausiai sumanėme suderinti puikų aktoriaus vaidinimą, grimą ir kompiuterinę grafiką. Aktoriaus – pagrindinio vaidmens atlikėjo titruose nėra“, – papasakojo jis apie pagrindinę projekto intrigą.

Kaip prisipažino aktoriai, dalyvavę filmavime, jis net jiems liko nežinomas, į aikštelę ateidavo jau nugrimuotas.

„Na, kažkas juk jį vis dėlto vaidina?“ – paklausė V.Putinas.

K.Ernstas pasiūlė premjerui iš pradžių pažiūrėti filmą iki galo, po to pažadėjo atskleisti pagrindinę filmo paslaptį.

„Gerai, aš niekam nesakysiu“, – patikino V.Putinas.

Pasak filmo kūrėjo, Vysockio vaidmens sprendimas – visiškai revoliucinis.

„SGI technologijos ir unikalus silikono bei plastiko grimas padėjo priartinti atlikėją prie visiško fizinio panašumo su poetu. Naudodami naujausias skaitmenines technologijas ieškojome tapatumo su V.Vysockio balsu“, – papasakojo filmo kūrėjai.

Kaip pažymėjo grimuotojas Piotras Goršeninas, nugrimuoti pagrindinio vaidmens atlikėją kasdien trukdavo keturias valandas, o dar pusantros valandos reikėjo grimui nuvalyti.

Filmo scenarijų parašė poeto sūnus Nikita Vysockis drauge su K.Ernstu, Anatolijumi Maksimovu ir Nikolajumi Popovu. Juostą nufilmavo garsiųjų „Boomer“ autorius, režisierius Piotras Buslovas.

Filmavimuose dalyvavo tokie aktoriai kaip Vladimiras Iljinas, Sergejus Bezrukovas, Sergejus Šakurovas, Andrejus Paninas, Ivanas Urgantas, dainininkas Maksimas Leonidovas, Oksana Akinšina ir kiti.

Kaip vyriausybės vadovas žiūrėjo filmą, žurnalistai taip ir nepamatė, nes jo kūrėjai, siekdami išsaugoti intrigą iki premjerinio parodymo, paprašė žurnalistus palikti peržiūros salę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius