Per trumpą pavasario sezoną baltųjų šparagų, kurie Vokietijoje kartais vadinami valgomuoju dramblio kaulu, kaina labai kinta. Sezono pradžioje kilogramas šių daržovių kainuoja apie 10 eurų (34,5 lito).
Prie pardavėjos priėjęs vyras sušuko, kad jos šparagai per brangūs, smogė į veidą ir pagrasino užsiundyti savo kovinės veislės šunį. Moteris pabėgo ir iškvietė policiją.
„Vairuotojas pareiškė, kad jos prašoma kaina peržengia visas ribas“, – sakė į vakarus nuo Berlyno esančio Havelando rajono policijos atstovas spaudai Dietmaras Keckas.
Pareigūnas nenurodė, kokia buvo tos moters pardavinėtų šparagų kaina, tačiau sakė, jog šiuo metu šių daržovių kilogramas kainuoja 1–5 eurus (3,45–17,26 lito).
Vokietijoje kasmet užauginama apie 55 tūkst. tonų baltųjų šparagų, kurių vertė – apie 175 mln. eurų.