-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietis prisipažino nudūręs buvusį mokytoją už „prastus pažymius"

Vokietijoje 23–ejų metų vyriškis ketvirtadienį prisipažino nudūręs mokytoją savo buvusioje mokykloje, kur policija dėl jo išpuolio surengė didelę operaciją, pranešė pareigūnai.
Kauno apskrities pareigūnai varžosi dėl geriausio viešosios policijos patrulio ir apylinkės inspektoriaus titulo
Nusikaltėlis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Mokykla Vokietija

Vyriškis, kuris buvo ginkluotas pistoletu ir medžiokliniu peiliu, sakė, jog nužudė mokytoją profesinio rengimo mokykloje šalies pietvakariuose esančiame Liudvigshafeno mieste, nes supyko dėl „prastų pažymių“, nurodė prokuroras.

Šis incidentas vėl atgaivino vokiečiams skaudžius prisiminimus apie anksčiau šalį sukrėtusias kelias šiurpas žudynes mokyklose.

Ginkluoti policijos specialiojo būrio nariai buvo skubiai pasiųsti į profesinio rengimo mokyklą Liudvigshafene. Visi incidento metu mokykloje buvę mokiniai buvo evakuoti.
 
„Kaltinamasis prisipažino užpuolęs 58 metų mokytoją, – sakė valstybės prokuroras Lotharas Liebigas. – Jis sakė, kad jo motyvas buvo smarkus pyktis, kurį jautė mokytojui už tai, kad šis jam parašęs labai prastus pažymius“.

Policija atvyko į mokyklą, kai įsijungė priešgaisrinė sirena. Tuo metu visi mokiniai jau buvo susirinkę mokyklos aikštelėje. Policijai buvo pasakyta, kad pastate laksto ginkluotas žmogus.
„Jie užlipo į trečią aukštą ir pamatė bėgantį vyriškį, kuris šaudė pistoletu. Keturi policininkai, išsitraukę šaunamuosius ginklus, liepė jam mesti ginklą... Jis tai padarė“, – sakė Reino krašto–Pfalco žemės policijos atstovas Franzas Leideckeris.Jie užlipo į trečią aukštą ir pamatė bėgantį vyriškį, kuris šaudė pistoletu. Keturi policininkai, išsitraukę šaunamuosius ginklus, liepė jam mesti ginklą.

Kiek vėliau policininkai gretimame pastate rado sunkiai sužeistą dažymo technologijų mokytoją, kuris gulėjo ant rūsio laiptų.

„Jis dar buvo gyvas, tačiau buvo akivaizdu, kad yra sunkiai sužeistas. Netrukus jis mirė“, – sakė F.Leideckeris.

Prokurorai sakė, kad užpuolikas turėjo pistoletą su tuščiais šoviniais. 23–ejų metų vyras, kurio pavardė neskelbiama, penktadienį stos prieš tyrimą atliekantį teisėją dėl įtarimų įvykdžius nužudymą, sakė L.Liebigas.

Televizija rodė dramatiškus vaizdus, kaip dešimtys žaliomis uniformomis vilkėjusių policininkų su automatais užplūdo mokyklos kiemą. Ore ratus suko policijos sraigtasparniai, į įvykio vietą atskubėjo greitosios pagalbos ir ugniagesių mašinos.

Penktadienį ir šeštadienį pamokos mokykloje nevyks, mokiniams bus pasiūlyta psichologų pagalba.
 
Šioje techninio profilio mokykloje Liudvigshafeno mieste, esančiame vakarinėje Reino krašto–Pfalco žemėje, mokosi apie 3 200 mokinių. Televizijos reportažuose buvo matyti, kaip jauni žmonės nedidelėmis grupelėmis būriuojasi prie pastato, kurį atitvėrė policija.

Remiantis policijos pranešimais, daugiau žmonių per incidentą nenukentėjo.
Vokietijos mokyklose buvo imtasi griežtesnių saugumo priemonių po pernai kovą įvykusių žudynių, kai pietiniame Vinendeno miestelyje septyniolikmetis Timas Kretschmeris (Timas Krečmeris) savo buvusioje mokykloje nušovė 15 žmonių ir nusišovė pats.
 
Šiurpiausios žudynės Vokietijos mokykloje buvo įvykdytos 2002 metais rytiniame Erfurto mieste. Tuomet 19–metis Robertas Steinhaeuseris  nužudė 16 žmonių ir nusišovė pats.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius