-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemą yra didžiausia tikimybė pastoti

Daugelis tyrimų parodė, kad daugiausia gimtadienių švenčiama rugsėjo 16 dieną.
Nėštumas
Nėštumas / 123rf.com

Tai reiškia, kad daugelis vaikų yra pradedami žiemos mėnesiais, ypač šventiniu laikotarpiu, – praneša thedailybeast.com.

Jungtinėse Amerikos Valstijose gruodį pastoja net 9 proc. moterų. Mokslininkai pastebėjo, kad didžiausią įtaką tam padaro žiemos šventės, kurių metu vyksta daug vakarėlių ir susitikimų su draugais. Žinoma, prie didelio kiekio pastojimų prisideda ir šalti orai, dėl kurių žmonės daugiau laiko praleidžia namuose.

Viename neseniai atliktame tyrime buvo užsibrėžta išsiaiškinti, kuriuo paros metu tyrime dalyvavusios poros dažniausiai mylisi. Dauguma porų prisipažino labiausiai mėgstantys mylėtis vėlai vakare, kažkur tarp 23 ir 1 valandos nakties.

„Daugeliui žmonių seksas yra atpalaiduojanti ir netgi migdanti veikla, todėl natūralu, kad juo užsiimama nakties metu“, – tvirtina seksologė Carol Queen.

Panašią išvadą pateikė ir Indianos universiteto mokslininkai, kurie tyrė paauglių seksualinį aktyvumą. Jų tyrimo išvadose nurodoma, kad „dvigubai daugiau paauglių seksu užsiima po 18 valandos“.

Žmogaus seksualinį aktyvumą veikia ir temperatūra

Vienos prezervatyvų kompanijos atliktoje apklausoje paaiškėjo, kad net 35 proc. žmonių yra bent kartą savo gyvenime atsisakę santykiauti vien dėl per aukštos temperatūros. Ir 19 proc. atitinkamai tvirtino, kad kažkada atsisakė mylėtis, nes jiems buvo per šalta.

Daugelis tyrimo dalyvių tvirtino, kad seksui tinkamiausia temperatūra yra 20–22 laipsniai šilumos.

Teksaso universiteto mokslininkai tikina, kad šiltas oras gali turėti biologinę įtaką žmogaus norui mylėtis. „Biologinė hipotezė nurodo, kad vasaros metu spermos kokybė suprastėja“, – rašoma mokslininkų atlikto tyrimo išvadose.

Tą patį patvirtino ir Ohajo universitete padaryto tyrimo išvados, kuriose nurodoma, kad nepaisant atsipalaidavimo vasarą ir didesnio saulės spindulių kiekio, žmogaus seksualinis potraukis šiltuoju metų laiku sumažėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius