Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemos olimpinių žaidynių atidaryme pamatysime ir garsiąją Šiaurės Korėjos merginų grupę?

Žiniasklaidoje pasigirdo žinia, kad Pchenjanas sutinka dalyvauti Pietų Korėjoje vyksiančiose olimpinėse žaidynėse tik su keliomis sąlygomis. Viena jų – Šiaurės Korėjos merginų grupės „Moranbong“ pasirodymas žaidynių atidarymo ceremonijoje. Kuo garsi ši grupė? Ar jai bus leista pasirodyti renginyje, kurį stebės visas pasaulis?
Šiaurės Korėjos merginų grupė „Moranbong“
Šiaurės Korėjos merginų grupė „Moranbong“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Kol kas sunku pasakyti, ar Pchenjanas tikrai iškėlė tokį reikalavimą. Kita vertus, Šiaurės Korėjos menininkų pasirodymas olimpinių žaidynių atidaryme gali būti vertinamas ir teigiamai – šalis nenori būti izoliuota.

„Moranbong“ – mėgstamiausia Kim Jong Uno grupė, suburta maždaug iš 20 merginų, kurias lyderis atrinko pats.

Tiesa, ne pagal išvaizdą – jos yra geros dainininkės, groja įvairiais instrumentais. Grupė buvo suformuota dar 2012 metais. Legenda pasakoja, kad įkvėpimo buvo semiamasi iš legendinės britų „Spice Girls“, nors panašumų įžvelgti sunku.

„Moranbong“ dainos, kaip jau tikriausiai atspėjote, yra labai propagandinės. Garsiausi hitai – „Su pasididžiavimu“, „Mano šalis yra geriausia!“, „Palaikykime savo vadą“.

Jei dėl to bus sutarta, olimpinių žaidynių atidarymas bus pirmasis „Moranbong“ tarptautinis pasirodymas. Iki šiol didžiausios garbės grupė sulaukė tuomet, kai liepą raketos bandymo proga atliko dainą „Priverskime juos mums pavydėti“.

Savo ruožtu turistai grupę pažįsta iš propagandinių filmukų „Air Koryo“ skrydžiuose.

Vadinasi, „Moranbong“, norėdama pasirodyti taiką simbolizuojančiame renginyje, turėtų sukurti naujų dainų. Juk šalies sportininkams, kuriuos režimas jau sutiko atsiųsti, būtų didelė garbė matyti savo muzikos pramonės pasididžiavimą.

VIDEO: Šiaurės Korėjos merginų grupė „Moranbong“

Šiaurės Korėja ketina atsiųsti čiuožėjų ant ledo porą, vyrų bobslėjaus ir moterų ledo ritulio komandas, tačiau tai dar nėra iki galo patvirtinta. Šalis nedalyvauja žiemos žaidynėse nuo 1992 metų.

Beje, Pietų Korėja šiaurinei kaimynei pasiūlė kartu žygiuoti atidarymo ceremonijoje. Tai būtų labai gražus žingsnis, dar kartą pabrėžiantis taikos siekį. Vis dėlto Pchenjanas su šiuo pasiūlymu nesutiko.

Galbūt Šiaurės Korėja persigalvos, jei į ceremoniją bus pakviesta garsiausia šalies merginų grupė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius